Start: 30. november 2022
19:00
Slut: 30. november 2022
21:00

Begivenheds Mødested

Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum

GPS: 55.7315365, 12.3083103

Interesseret i en nem og smuk have? Det er de fleste haveejere, og målet er indenfor rækkevidde. Kom til inspirerende foredrag i Smørum Kulturhus.

Onsdag den 30. november 2022 kl. 19 i Smørum Kulturhus.

At erstatte en del af græsplænen med blomstrende planter vil også tiltrække insekter og forøge bio-diversiteten i haven – især hvis de udvalgte planter også er foderplanter for f.eks. sommerfugle. Ved det rette plantevalg kan det lade sig gøre at lave nogle smukke bede i haven, der har en hurtig etablering og vil behøve minimal pasning i årene fremover.

Løsningen er en beplantning af bl.a. buske og gode, stabile bunddækkestauder, som er tilpasset de eksisterende forhold. Under foredraget vil der blive givet eksempler på flere kombinations-muligheder mht. jordbundforhold, lysforhold, vækstformer samt dekorativ anvendelse af både blomster, blade og andre strukturer. Forårsblomstrende løg- og knoldplanter vil også blive indraget – og selv skvalderkålsbedet er der løsninger til. Nogle af sammensætningerne vil blive udleveret på skrift, så det er nemt at overføre dem til egen have.

Foredraget henvender sig både til nybegyndere og mere erfarne haveejere.

Om AnneMarie Sørensen:
Gartner-datter og uddannet hortonom fra den gamle Landbohøjskole samt med div. kurser inden for bl.a. planteanvendelse og havearkitektur. Det optimale for mig er at kombinere det teoretiske og det praktiske. Jeg går meget ind for den miljøvenlige have med en høj biodiversitet.

AnneMarie Sørensen har undervist hos FOF i mere end 20 år med alt fra foredrag om havekunstens historie til intensive kurser, hvor der undervises i at designe egen have. AnneMarie har siden 1996 desuden været selvstændig med firmaet Hortea HaveDesign, som tilbyder havevandringer, konsulentbistand inden for f.eks. beskæring, have- og planteplaner samt kreativ vedligehold og anlæg af haver med fokus på beplantning. Jeg har derfor et bredt erfaringsgrundlag for at give mine kursister det bedste udbytte mht. viden om haver og planter.

Billetpris: 150 kr.
Billetbestilling på FOF´s hjemmeside: https://www.fof.dk/da/kogebugt/foredrag/have-og-natur/den-dejlige-nemme-have-spar-tid-paa-det-kedelige-havearbejde/42922

Arrangør: FOF

Smørum Kulturhus
Flodvej 68
2765 Smørum

Priser & Billetter
Billetbestilling

Organiser

FOF Egedal er pr. 1. januar 2022 fusioneret med FOF Køge Bugt. Du kan derfor finde…