Start: 4. maj 2024
10:00
Slut: 4. maj 2024
14:00

Begivenheds Mødested

Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, Ølstykke

GPS: 55.803316, 12.163115

Den første mølledag fejres med en spændende aktivitetsdag med vikinge-tema den hyggelige gamle mølle ved Skenkelsø lørdag den 4. maj 2024 fra kl. 10-14.

Museet får besøg af vikingegruppen Bifrost, som slår lejr på engen ved siden af møllen. Bifrost vikingerne vil demonstrere og formidle vikingehistorien, præsentere forskellige håndværk og teknikker fra vikingetiden og lade besøgende opleve vikingernes livsstil.

En flintsmed og en grovsmed vil vise deres kunnen ved essen, og træskæreren viser eksempler på håndværk – du kan også prøve det selv.

Der vil være aktiviteter som plantefarvning, lege, læderarbejde og prøvesmagning af vikingemad. Mød deres kamplystne vikinger og se deres vikingekampe på nært hold.

Aktiviteterne er mest rettet mod børn, der har mulighed for at udforske vikingeteknikkerne på egen hånd.

Udover vikingetemaet er der også mulighed for at besøge museets særudstilling “Kunsthåndværk – Patchwork og Glas” på første sal. Kunstnerkælderens medlemmer udstiller deres egne værker inden for moderne håndarbejde med keramik, glas og stof.

Der vil også være en introduktion til møllens indretning og friskmalet mel, samt mulighed for at lære mere om Egedals historie. Slap af med en kop kaffe eller te med kage i møllehaven.

Arrangementet er et samarbejde mellem museet, Møllelaug og Ølstykke Historiske Forening.

Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42
3650 Ølstykke.

Skenkelsoe Moelle Museum Flag

Priser & Billetter
Gratis
kr0,00