Flere voksne til de mindste klasser i Egedals folkeskoler

Flere voksne til de mindste klasser i Egedals folkeskoler

Foto: Egedal Kommune

Godt nyt til skole-eleverne i de mindste klassetrin og deres forældre. Til august kommer der flere voksne i indskolingen på Egedals folkeskoler. Det skal styrke de yngste elevers faglighed og give en god start på skolelivet.

I kommunens budget for 2020-23 er der afsat midler til, at der i højere grad kan være to voksne i indskolingen. Det vil ske i form af flere pædagoger, som kan støtte op om undervisningen, trivslen i klasserne, frikvarterne og overgange, fx mellem børnehave og skoleliv, alt efter de aktuelle behov.

Flere voksne styrker trivslen og løfter matematik og læsning

Effekterne af en forstærket pædagogindsats i indskolingen er bl.a. evalueret af konsulenthuset Rambøll. Her ses det, at ekstra voksne i undervisningen styrker elevernes trivsel i klassefællesskabet, giver et fagligt løft, især til matematik og læsning, og samtidig understøtter elever i særlige udfordringer.

Forskning viser også, at en to-voksen-ordning i de tidlige skoleår har en positiv effekt på sigt, da eleverne i højere grad kommer i gang med en ungdomsuddannelse.

Eleverne bliver hørt

De konkrete effekter af to-voksen-ordningen i Egedal vil blive fulgt tæt, bl.a. gennem løbende trivselsmålinger og test i dansk og matematik. Desuden vil en række elever i indskolingen blive interviewet efter det første år for at få deres perspektiv på ordningen med.

Fakta

I kommunens budget 2020-2023 er der afsat midler til, at der i højere grad kan være to voksne tilknyttet indskolingsklasserne (0. – 3. klasse samt SFO). Midlerne er målrettet flere pædagoger.

Midlerne udmøntes ikke ensartet tildeling pr. årgang, men alt efter hvor der lokalt vurderes at være størst behov, bl.a. på baggrund af de aktuelle elevgrupper og særlige pædagogiske eller undervisningsmæssige opgaver omkring klassen i løbet af skoleåret.

I dag sker tildelingen af SFO-pædagoger i skolen som en del af den samlede budgettildeling til skolerne, hvor pædagogerne både løser lovpligtige opgaver, herunder understøttende undervisning, samt en række andre opgaver af særligt trivselsmæssig karakter. Med midlerne fra budget 2020-2023 får skolerne styrket mulighed for at prioritere flere pædagoger til fx opgaver, der støtter op om trivslen i de mindste klasser.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…