Fokus på alkoholproblemer i uge 40: Flere end du tror – også i Egedal

Fokus på alkoholproblemer i uge 40: Flere end du tror – også i Egedal

140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 17.000 er i behandling hvert år. Samtidig drikker knap 600.000 danskere – 1 ud af 5 – mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

Også i Egedal Kommune er der “flere end du tror”. Og for flere er afhængigheden af alkohol en trædesten til et andet misbrug.

I uge 40 sætter Alkohol & Samfund fokus på at nedbryde tabuer om alkoholproblemer med kampagnen “Flere end du tror”

Nedbryd tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere danskere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets alkoholkampagne i uge 40.

De sidste par år har Egedal Kommunes Rusmiddelteam set en stigning i henvendelser fra 20 til 35 årige med kokainproblemer. I forløbet hos dem viser det sig, at misbruget meget ofte er startet med et stort forbrug af alkohol eller er koblet sammen med alkohol, bl.a fordi kokain har den virkning, at personen kan drikke mere uden at føle sig fuld. Er man i tvivl om sit forbrug, er man altid velkommen til at kontakte Egedal Kommunes Rusmiddelteam, der tilbyder gratis anonym hjælp til alle, der har problemer med alkohol og andre rusmidler.

Gratis og anonym hjælp

Ifølge Alkohol & Samfund undervurderer mange danskere deres eget alkoholforbrug. Cirka 860.000 danskere drikker mere, end Sundhedsstyrelsen anbefaler. 400.000 af dem har et stort eller delvist skadeligt forbrug.

I Danmark har vi jo en kultur, hvor vi ofte drikker alkohol ved festlige lejligheder. Og dem kan der være mange af. Flere end vi tror går fra at nyde alkohol til at bruge alkohol. Og det er både et problem for vores fysiske og psykiske sundhed.

Hos Egedal Kommunes rusmiddelteam kan man tage en uforpligtende samtale – også hvis man bare er usikker på, om man drikker lidt for meget. Det er vigtigt, at vi får nedbrudt tabuet, så flere kan få hjælp til at få det bedre. Det er alle bedst tjent med. Både den der har problemet, men også de mange, der står rundt om og bliver en del af problemet.

Egedal Kommune vil i uge 40 dele Alkohol & Samfunds kampagne på facebook.

Fakta:
Den landsdækkende alkoholkampagne er planlagt af Alkohol & Samfund sammen med TrygFonden. Se mere om Rusmiddelteamets tilbud her. Vil du holde øje med dit alkoholforbrug så prøv Appen AlkoLog, der giver et nemt overblik over, hvor meget du drikker, og kan støtte dig i at drikke mindre, hvis du ønsker det. Det er gratis at downloade AlkoLog.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…