Fokus på alkoholproblemer i uge 40: Flere end du tror – også i Egedal

Fokus på alkoholproblemer i uge 40: Flere end du tror – også i Egedal

140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 17.000 er i behandling hvert år. Samtidig drikker knap 600.000 danskere – 1 ud af 5 – mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

Også i Egedal Kommune er der “flere end du tror”. Og for flere er afhængigheden af alkohol en trædesten til et andet misbrug.

I uge 40 sætter Alkohol & Samfund fokus på at nedbryde tabuer om alkoholproblemer med kampagnen “Flere end du tror”

Nedbryd tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere danskere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets alkoholkampagne i uge 40.

De sidste par år har Egedal Kommunes Rusmiddelteam set en stigning i henvendelser fra 20 til 35 årige med kokainproblemer. I forløbet hos dem viser det sig, at misbruget meget ofte er startet med et stort forbrug af alkohol eller er koblet sammen med alkohol, bl.a fordi kokain har den virkning, at personen kan drikke mere uden at føle sig fuld. Er man i tvivl om sit forbrug, er man altid velkommen til at kontakte Egedal Kommunes Rusmiddelteam, der tilbyder gratis anonym hjælp til alle, der har problemer med alkohol og andre rusmidler.

Gratis og anonym hjælp

Ifølge Alkohol & Samfund undervurderer mange danskere deres eget alkoholforbrug. Cirka 860.000 danskere drikker mere, end Sundhedsstyrelsen anbefaler. 400.000 af dem har et stort eller delvist skadeligt forbrug.

I Danmark har vi jo en kultur, hvor vi ofte drikker alkohol ved festlige lejligheder. Og dem kan der være mange af. Flere end vi tror går fra at nyde alkohol til at bruge alkohol. Og det er både et problem for vores fysiske og psykiske sundhed.

Hos Egedal Kommunes rusmiddelteam kan man tage en uforpligtende samtale – også hvis man bare er usikker på, om man drikker lidt for meget. Det er vigtigt, at vi får nedbrudt tabuet, så flere kan få hjælp til at få det bedre. Det er alle bedst tjent med. Både den der har problemet, men også de mange, der står rundt om og bliver en del af problemet.

Egedal Kommune vil i uge 40 dele Alkohol & Samfunds kampagne på facebook.

Fakta:
Den landsdækkende alkoholkampagne er planlagt af Alkohol & Samfund sammen med TrygFonden. Se mere om Rusmiddelteamets tilbud her. Vil du holde øje med dit alkoholforbrug så prøv Appen AlkoLog, der giver et nemt overblik over, hvor meget du drikker, og kan støtte dig i at drikke mindre, hvis du ønsker det. Det er gratis at downloade AlkoLog.

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden