Folkeuniversitetet i Egedal inviterer til spændende operaforedrag om Puccini

Folkeuniversitetet i Egedal inviterer til spændende operaforedrag om Puccini

Kom til spændende operaforedrag, når Folkeuniversitetet i Egedal har inviteret cand.phil Lise Warburg, som vil fortælle om: Et stærkt køn: Puccinis ”Pigen fra Vesten” . Det sker tirsdag den 16. januar 2018 kl. 19.30 på Egedal Gymnasium.

Det var under en rejse til USA i 1907, at Puccini oplever skuespillet ”The Girl of the Golden West” af David Belasco, som også havde skrevet skuespilversionen af ”Madame Butterfly”. Og da Puccinis trofaste librettister, Illica (pga. andet arbejde) og Giacosa (som døde i 1906) begge hermed var udelukket fra dette nye operaemne, fandt Puccini hurtigt frem til et nyt tekstligt makkerpar, Guelfo Civinini og Carlo Zangarini. De arbejdede dog i tæt samarbejde med Puccini selv med at omforme skuespillet til operatekst.
Samtidig – hvad der jo er kendetegnende for Puccini, når han kaster sig over et eksotisk emne – begynder han at studere landets nationalmusik, heriblandt indianske melodier, hvoraf dog kun én bliver benyttet i operaen. Men af afgørende betydning for operaens stemning og tone har disse studier med garanti været. Det kan man bl.a. høre på det usædvanligt store orkesters instrumentation samt på manglen af smægtende ”ørehængere” som jo har fyldt flere af de foregående operaer. Måske fordi Puccini i denne stedvist nærmest komiske handling har koncentreret sig om at skildre de barske leveforhold og den vilde natur.
Den ”amerikanske” opera havde (naturligvis) premiere (i 1910) på Metropolitan i New York og Toscanini dirigerede. Det overrasker sikkert ingen, at det prominente publikum nærmest var i ekstase. I det hele taget var denne begivenhed en af de største succeser nogensinde på The Met. Men siden de efterfølgende opførelser – også med ovenud begejstrede modtagelser både i Italien og senere i andre europæiske lande – har ”Pigen fra Vesten” ligget næsten stille hen, hvorimod de tre forudgående mesterværker (Boheme, Tosca og Butterfly) der blev overvejende kritisk modtaget hurtigt kom til at gå deres sejrsgang over hele verden…. Mon ”det stærke køn”, pigen Minnie kan vende denne situation?

Tid: Tirsdag d. 16. januar 2018 kl. 19.30
Sted: Egedal Gymnasium & HF, Gymnasievej 1, 3660 Stenløse.
Pris: kr. 65
Kontaktperson: Karen Rühl, telf. 4717 1731, mail Karen@molich.dk

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…