Foredrag om ekspeditioner på verdenshavene

Folkeuniversitetet i Egedal slutter sæsonen 2017-18 med et spændende foredrag om ekspeditioner med isbryderen Oden til Ishavet og inspektionsskibet Vædderen (Galathea – 3) på verdenshavene. Det sker på Egedal Gymnasium torsdag den 22. februar kl. 19.30.

Det er Holger Lykke-Andersen, lektor emeritus, mag.scient. der fortæller om sine oplevelser ombord på de to skibe.

Ekspeditionerne til Ishavet blev udsendt af den danske stat for at kortlægge de geologiske forhold under havbunden i området nord for Grønland. Formålet var at indsamle data med henblik på udvidelse af det økonomiske søterritorum i henhold til bestemmelserne i FN´s lov om havene (United Nations Convention on the Law of the Sea – UNCLOS).

I foredraget fortælles om tilværelsen på en stor isbryder, og der berettes om de store udfordringer, som er forbundet med dataind-samling under meget vanskelige forhold.

Galathea-3 ekspeditionen blev søsat med det dobbelte formål at gennemføre videnskabelige undersøgelser i udvalgte områder langs den verdensomspændende sejlrute og at promovere naturvidenskaberne i Danmark. I foredraget berettes om nogle af de geologiske resultater, som blev indhøstet i havområderne ud for Vestgrønland, syd for Australien og mellem St. Croix og St. Thomas. Ind imellem causeres om livet ombord på ekspeditionsskibet.

Foredraget afholdes på Egedal Gymasium og HF, Gymnasievej 1, 3660 Stenløse.

Torsdag den 22. februar 2018 kl. 19.30
Entré kr. 65.00.
Tilmelding: Elsa Wandahl, tlf.: 26 47 11 55, mail: elsawandahl@gmail.com

[smoothslider id='9']