Foredrag i Veksø Sognehus “Hvad er et evangelium”

Foredrag i Veksø Sognehus “Hvad er et evangelium”

Mandag 25 april 2016, kl. 19.30 til 20.30 holder Geert Hallbäck foredraget “Hvad er et evangelium” i Veksø Sognehus. 

Vi ved vel alle, hvad et evangelium er. Det er en livsfortælling om Jesus. Der står fire af dem i Det Nye Testamente. Men hvorfor er der fire? Der er mange spørgsmålstegn, når man begynder at tænke over, hvad et evangelium er. Foredraget vil svare på nogle af dem.

Evangelierne fortæller om Jesu liv – og død. De er en slags biografier og så alligevel ikke. De er også religiøs forkyndelse. Foredraget tager udgangspunkt i det ældste af evangelierne, Markusevangeliet. Det blev skrevet omkring år 70 e. Kr. af en mand, der ikke selv har kendt Jesus, men bygger på mundtlige overleveringer.

Jeg vil undersøge, hvilke motiver han har haft til at skrive sit skrift, og hvilke litterære virkemidler han tog i brug, da han fandt på at skrive en ‘Jesus-biografi’. Dernæst vil jeg se på, hvordan de andre evangelister videreudviklede Markusevangeliet, sådan at evangeliet blev en særlig genre i Det Nye Testamente.

Endelig vil jeg overveje, hvilke konsekvenser det fik for den kristne tro, at Jesus livsfortælling blev den vigtigste genre. Og så er der lige ordet selv. Hvad var et evangelium, før det blev en ‘Jesus-biografi’?

Geert Hallbäck er cand.theol. og var 1985-2012 ansat som lektor i Det Nye Testamentes Eksegese på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet. Hallbäck har skrevet en stor mængde bøger og artikler, og har henvendt sig til både fagteologer og præster, men også til en bredere offentlighed, især som drivkraft, redaktør og medarbejder på værker som “Gads Bibelleksikon” (1998) og “Den Nye Aftale – Det Nye Testamente på nudansk” (2007). Mundtligt såvel som skriftligt er Hallbäck en forrygende og klog formidler med en uforlignelig stor viden om Bibelen og dens fortolkning.

Foredraget afholdes i regi af initiativet “Forskningens Døgn,” et årligt tilbagevendende tiltag, hvor hundredevis af landets dygtigste forskere inden for alle grene af videnskaberne, forlader universiteterne for en stund og lader alle os andre få indblik i, hvad de arbejder med.

Tidspunkt: mandag d. 25 april 2016, kl. 19.30 til 20.30

Sted: Veksø Sognehus

Pris: Gratis

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…