Foredrag om de nyeste arkæologiske fund og moseofre i Egedal Kommune

Foredrag om de nyeste arkæologiske fund og moseofre i Egedal Kommune

Er du nysgerrig på fundet af moseliget: ’Egedal-manden’ ved Egedal Rådhus?

Torsdag den 14. september 2023 kl. 19 kan du komme med til et spændende foredrag om de nyeste arkæologiske fund og moseofre i Egedal Kommune. Foredraget finder sted i Smørum Kulturhus.

Med fundet af moseliget kendes nu i alt seks fundsteder med menneskeofringer langs Stenløse Å. Der ses nærmere på bondestenalderens offerritualer, og en forklaring på de mange offersteder, der er et særkende langs åer og moseområder i Egedal Kommune.

Foredraget giver en unik mulighed for at blive opdateret på de seneste arkæologiske undersøgelser i Egedal Kommune, når aftens foredragsholder peger på de nyeste fund og undersøgelser – og sætter dem i relation til eksisterende viden og forskning på området.

Året har bl.a. budt på et fund, som i medier gik verden over. Museumsinspektør og arkæolog ved ROMU, Emil Winther Struve, fortæller bl.a. om det bemærkelsesværdige fund af et moseskelet fra Egedals bondestenalder. Der er tale om en menneskeofring, som understøtter historien om et sammenhængende område ved Stenløse Å. Fundet blev gjort i forbindelse med udviklingen af området Landskabsbyen nord for Egedal Rådhus. Med fundet af moseliget kendes nu i alt seks fundsteder med menneskeofringer langs Stenløse Å.

Vi ser nærmere på bondestenalderens offerritualer, og leder efter en forklaring på de mange offersteder, der er et særkende langs åer og moseområder i Egedal Kommune.

Emil Winther Struve er cand.mag. i forhistorisk arkæologi og ansat som museumsinspektør og arkæolog ved ROMU med ansvar for arkæologiske undersøgelser i Egedal Kommune. Han beskæftiger sig forskningsmæssigt med udviklinger inden for rituel praksis og samfundsorganisering gennem stenalderen.

Billetter via Place2book eller i døren.
https://www.place2book.com/da/sw2/sales/4b11ujjhnk

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…