Fra jordmark til vild blomstereng: Søhøjskolens 3.a og 3.b passer på bierne

Fra jordmark til vild blomstereng: Søhøjskolens 3.a og 3.b passer på bierne

3.a og 3.b fra Søhøjskolen hjalp Egedal Kommune med at omdanne en jordmark ved Egedal By til en vild blomstereng, så bierne har noget at leve af.

Et 1 hektar stort område blev tilsået med en bivenlig frøblanding.

Eleverne kom i samlet flok til marken ved Dam Holme. Og selvom dagen var både kølig og regnfuld var humøret højt og de vidste godt, hvad opgaven gik ud på:
– Vi skal så frø, så bierne kan få noget mad, forklarede Ludvig på 10 år.
– Ja, for bierne har det svært, fordi der nogle steder ikke er så mange blomster, forklarede Dagmar, der også er 10 år. Begge børn synes at opgaven var sjov. Og der var da også god stemning, da solen brød frem sammen med de medbragte madpakker og det uddelte saftevand.

Egedals Naturvejleder Mette Blæsbjerg havde forinden besøgt Søhøjskolens 3. klasser og været på insekt-safari med dem, hvor de fangede insekter og forskelligt kryb og også legede en bi-leg.
Børnenes såarbejde blev fulgt af tv-produktionsselskabet Impact TV, der bla. følger Egedal Kommunes biodiversitetsindsatser til programmet ”Giv os naturen tilbage 2”. I efteråret 2020 løb seersuccesen ”Giv os naturen tilbage” over skærmen på DR1, hvor man fulgte den Nordjyske by Hjørring, der sammen med Frank Erichsen, kendt fra Bonderøven, gik til kamp for at øge biodiversiteten.

Vild Med Egedal vokser

Egedal Kommunes arbejde for mere biodiversitet kaldes samlet for Vild Med Egedal. Og det arbejde vokser sig større og større. En facebook-konkurrence, der involverer borgerne, kickstartede projektet i vinter, og undervejs har flere projekter taget form.
Flere steder i kommunen omdannes græsørkner nu til blomstermarker, grøftekanter slås med mere biodiversitet for øje, udvalgte daginstitutioner får lavet inspirationshaver og nu, hvor corona-restriktionerne mildnes, er flere borgerrettede events ved at blive planlagt. Bla. vil der komme flere dage, hvor Egedal-blandingen uddeles til interesserede borgere. Egedalblandingen er en specielt fremstillet frøblanding med hjemmehørende flereårige blomstrende planter, der er gode for insekterne.

Vi har brug for bierne

Børnenes indsats på jordmarken vil med tiden blive en smuk og vild blomstereng. At arbejde for bierne er både smukt og mange penge værd: Danmarks Biavlerforening anslår, at værdien af de danske biers bestøvning af afgrøder i landbrug og frugtavl udgør 1 milliard kroner årligt. Hertil kommer værdien af deres bestøvning af naturens planter, der giver føde til fugle og vildt. Også haveejerne nyder godt af de flittige biers bestøvning.

Biernes udfordring i dag er, at der er perioder, hvor det er yderst vanskeligt for bierne at finde føde, og det svækker biernes vitalitet. Det går ud over bestøvningen og kan mindske landbrugets produktion og de vilde planters udbredelse.

Der sættes ikke bistader ud på blomstermarken, da blomsterne netop er tænkt som en håndsrækning til de eksisterende bier, der ikke har brug for konkurrencen fra udsatte bier.

Flerårige blomster på vej

Frøblandingen er anbefalet af Danmarks Biavlerforening og indeholder både et-årige og flerårige arter – bla. morgenfrue, kornblomst, alm. slangehoved, kornvalmue, forglemmigej, og mange flere.

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…