Fredag den 22. maj er det Earth Day – Jordens dag – en mærkedag for miljøet.

Fredag den 22. maj er det Earth Day – Jordens dag – en mærkedag for miljøet.

I dag er det Earth Day – Jordens dag – en mærkedag for miljøet! Der er mange måder at værne om miljøet på. De små ting i hverdagen kan også gøre en forskel!

Bliv Klimatar og gør en forskel med dine madvalg
En Klimatar vælger mad baseret på madens påvirkning af miljøet gennem fx CO2-udledning, vandforbrug og biodiversitet. Med enkle leveregler kan du hurtigt blive Klimatar. Start med at kigge på frokostmenuen og følg tre simple tips.

Er der forskel på at vælge en Club Sandwich eller en Pita Falafel til frokost? Med klimamæssige øjne er svaret: ja. Det ene måltid udleder +2kg mere CO2 end den andet . Men hvilket måltid er det mest klimavenlige? Det vender vi tilbage til.

Mad står for godt en fjerdedel af vores globale CO2-udledning , og hvis vi alle overvejer vores madvalg, kan vi nå vores fælles klimamål. Alle kan gøre en forskel. Og du behøver ikke at blive veganer eller vegetar, og undgå kød og animalske produkter for at bidrage. Du kan vælge at leve som Klimatar, og aktivt tage stilling til dine valg af måltider og madvarer, og dermed mindske dit klimaaftryk.

Værktøjer til at vælge klimavenligt

Den danske one-stop platform og app, CO2HERO, giver dig værktøjer til at blive Klimatar – du skruer selv på volumen. CO2HERO hjælper med at få klimabevidstheden aktivt ind i hverdagen.

CO2HERO klimaforsker, Clarie Ng Jia Qi: ” Vores mission er at gøre det let, at gøre en forskel,” siger Clarie og fortsætter, ”Med CO2HERO får du indsigt i, hvordan du kan gøre en forskel, og hvordan du kan vælge produkter klimabevidst. Dine første skridt som Klimatar er allerede taget, hvis du vælger østers, der renser vandet, frem for rejer og du vælger peanuts frem for mandler, fordi de kræver langt mindre vand end mandler. ”

Tre tips til at leve som Klimatar
De fleste ved at klimaaftrykket er større ved at spise oksekød fremfor kylling, og at en kødfri dag om ugen ville gavne miljøet. Det er nok heller ikke gået nogens næse forbi, at det er bedre at spise årstidens grøntsager og prioritere lokale grøntsager. Her er tre tips – som du måske endnu ikke er stødt på:

1. Spis østers. Østers er et perfekt eksempel på en naturlig genoprettende fødevare . Østers er afskallede organismer, der filtrerer og renser havene, mens de vokser. Østers er ”blå” protein og er et godt klimavenligt valg.

2. Byt mandler ud med peanuts. Der er andre aspekter at tage hensyn til end CO2. Nogle plantebaserede fødevarer, fx mandler kræver uforholdsmæssigt meget vand og gødning i forhold til peanuts , og er derfor ikke et ideelt valg som Klimatar.

3. Vælg oksekød fra mælkekvæg fremfor kødkvæg. Hvis du ønsker oksekød på menuen, så er malkekvæg mindre klimabelastende end kødkvæg, blandt andet fordi malkekøerne samlet set giver os mere mad for samme mængde udledt metangas . Her er kulstofemissionen 3 gange mindre – målt ved 100 gram i CO2e .

Vælg en klimavenlig frokost.
Din takeaway frokost er et godt sted at starte din Klimatar-rejsen. Vi har valgt 7 skønne retter, du kan finde i mange frokostrestauranter og vist dig, hvor meget CO2, du kan spare. Vælg en Pita Falafel i stedet for en Club sandwich og spar 2kg CO2.

Eksempler på andre valgmuligheder:

CO2HERO er en ”one-stop” platform som hjælper mennesker med at tage klimavenlige beslutninger. Vores vision er global og henvender os til mennesker i både deres private og professionelle liv. Som privatperson kan man blive en del af et miljøvenligt fællesskab med adgang til klimavenlige brands som værner om vores planet. Fortune 500 virksomheder, verden over, har klimavenlige tiltag som engagerer medarbejderne i deres professionelle liv – her med fokus på Scope 3-emissioner. I begge tilfælde er det vores videnskabsbaserede tilgang der differentierer os. Med rødder i Skandinavien ved vi, hvad det vil sige at leve et liv i balance til gavn for vores planet, og ser frem imod at alle bliver en CO2HERO.

(Pressemeddelelse – CO2HERO)

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…