Fri BikeShop Ølstykke sørger for “medvind på cykelstien”

Fri BikeShop Ølstykke sørger for “medvind på cykelstien”

Jeg fik vind i håret, da jeg besøgte Fri BikeShop i Ølstykke. Jeg fik nemlig lov at prøvekøre to el-cykler – og det var en god oplevelse!

Jeg besøger Fri BikeShop en tirsdag formiddag. Fuglene synger og solen skinner på min vej derhen.

Susanne byder mig en kop kaffe. Håndspritten er fremme og vi holder en anden afstand end vi er vant til, men sådan er det under Corona. Vi bliver derfor også enige om at gå udenfor og snakke foran butikken i solen.

Værkstedet

Susanne fortæller, at de godt kan mærke Corona-krisen. Folk passer lidt mere på pengene i disse tider, hvilket selvfølgelig er forståeligt. Til gengæld oplever de en kæmpestor opbakning fra lokalområdet, så deres nedgang i salget er ikke så stort som de havde frygtet.

Butikken og værkstedet har ligget i Ølstykke i mange år og har mange faste kunder, som i den grad har bakket op. Susanne er rørt over de mange søde tilkendegivelser de har fået. De har også været taknemmelige for at vejret har været gavmildt – det får flere til at sende cyklen til forårsklargøring på værksted.

Vi får en snak om de mange motionister på stierne rundt omkring i Egedal lige nu, hvor fitnesscentrene holder lukket. Så bliver cyklen flittigt brugt til både transport og motion. Den friske luft er blevet et hit, og cyklen er en oplagt måde at opleve naturen på.

Nyt “All-inclusive” tilbud er populært

Fri BikeShop tilbyder delbetaling af din cykel, så du kan købe ny cykel uden renter og gebyrer over 10 eller 20 måneder. For mange er det en favorabel måde at købe cykel på.

De har også lanceret et nyt attraktivt tilbud: Fri BikeSmart. Her kan man købe sin splinternye og cykel med delbetaling uden renter og gebyrer over 3 år, og få service og reparationer inkluderet i prisen.

Aftalen giver mulighed for at udnytte en “tilbagekøbsordning” så man kan udskifte cyklen til en ny hvert 2. år ved indgåelse af en ny BikeSmart-aftale.

Der findes tre forskellige typer: børnecykler, almindelige cykler og el-cyklerne med tre forskellige priser.

El-cykel til børn

El-cykler

Susanne viser mig en helt ny el-cykel til børn. En superfed model! Det er den første de har fået hjem til børn. Nogle familier elsker at cykle lange ture med deres børn, og her kan el-cyklen gøre turen mere fornøjelig for alle.

Da telefonen ringer og Susanne besvarer den, tilbyder en sød mekaniker mig en tur på en af deres el-cykler. Det er jeg godt nok ikke meget for. Jeg synes at have set et par stykker komme drønende på el-cykel, hvor det nærmest ser ud som om at cyklen er løbet løbsk – og det tør jeg simpelthen ikke. Jeg er slet ikke sikker på at jeg vil kunne finde ud af at styre sådan én.

Jeg bliver forsikret, at sådan vil jeg ikke opleve det. Den slags cykler forhandler de slet ikke i forretningen. Butikkens el-cykler er af en bedre kvalitet.

Mekanikeren smiler: “Du vil ikke fortryde det!”

Jeg må vel hellere prøve det, men kan godt mærke at hjertet hamrer lidt hårdere. Han indstiller en flot version til mig “Batavus” og instruerer mig i at jeg kun kan mærke “el-kraften” når jeg træder i pedalerne. Så snart jeg ikke træder vil den ikke hjælpe mig – og heller ikke når jeg bremser.

Prøvetur

Jeg sætter mig op på kreaturet og cykler forsigtigt ud af gårdspladsen. For katten da også. Den er jo decideret fed at køre på. En fantastisk oplevelse af at komme let og glidende afsted, og føles som om at jeg er virkelig effektiv i mit tråd. Det kunne jeg godt vænne mig til. Og op af bakkerne er det bare virkelig fedt. Jeg træder pænt og er fysisk aktiv, men bliver ikke presset ned i tempo. Det er som han sagde, fuldstændig som at køre i god medvind.

Er næsten lidt modvillig, da jeg vender cyklen tilbage mod butikken. De griner af mig, da jeg triumferende triller vinkende ind på gårdspladsen! Det var altså virkelig sjovt!

Får også lov til at prøve en superlækker Kildemoes el-cykel. Den er også vildt god at køre på. Man får lyst til at tage ud i det blå på cykelstierne og mærke friheden på to hjul. Jeg kan virkelig godt forstå hvorfor der er et marked for el-cykler.

Jeg får også en rundtur i butikken inden jeg skal til at gå. Funklende cykler står på rad og række – og der er noget for enhver smag.

Jeg takker for besøget og for prøveturen. Det var virkelig en god oplevelse.

Jeg kan på det varmeste anbefale dig at besøge Fri BikeShop Ølstykke på Niels Olsens Vej!

Fri BikeShop Ølstykke
Niels Olsens Vej 7
3650 Ølstykke

Åbningstider:
Mandag-fredag 09.30 – 17.30, Lørdag kl. 9.30-13. 

(Sponsoreret historie – FriBikeShop er virksomhedsmedlem på Vores Egedal)

 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden