Fritidsklubberne sætter fokus på forebyggelse af ensomhed blandt børn i Egedal

Fritidsklubberne sætter fokus på forebyggelse af ensomhed blandt børn i Egedal

I områdebestyrelsen for fritidsklubberne i Egedal besluttede de for 1½ år siden, at de ville sætte fokus på forebyggelse af ensomhed hos børn i Egedal. Så kom Covid-19-pandemien, og det er blevet mere aktuelt end nogensinde.

Det var ikke fordi ensomhed skulle være et specielt stort problem i Egedal, men det er en ubehagelig følelse, som hurtigt kan blive vendt indad og skabe grobund for negative frustrationer og en følelse af at være mindre værd.

“Ingen kender rigtigt omfanget af ensomhed blandt børn i det hele taget, men det er en stigende udfordring og findes blandt børn i Egedal. Derfor har vi i områdebestyrelsen besluttet, at gøre det til en integreret del af klubbernes arbejde at have fokus på dette”, fortæller formanden for områdebestyrelsen Morten Lyager

Egedals klubber har siden sidste skolereform været inviteret ind på skolerne, hvilket giver os en unik mulighed for at følge børnene både i skolen og fritiden. Projektet har derfor fokus på 3 punkter:

  • Hvordan styrker vi vores eget fokus på emnet?
  • Hvordan kan vi involvere børnene?
  • Hvordan kan vi styrke forælderens bevidsthed om udfordringen?

Hvad de ikke vidste da de startede projektet, var at udfordringen meget hurtigt ville blive endnu større. COVID-19 pandemien ramte os og alles hverdag blev vendt op og ned. Efter vi har levet med virussen i godt et år, er meldingerne fra eksperterne klare. Mange børn og unge har det ikke godt lige nu. De savner social kontakt, fysisk leg og en ven at snakke med, i en sådan grad at det påvirker dem negativt.

“Projektet er blevet mere aktuelt end nogensinde før. Vores klubledere og pædagoger er klar, de gennemførte i efteråret et seminar om emnet sammen med ekstern sparringpartner. Her gennemgik de muligheder, værktøjer og måder der kunne øge forebyggelsen og fokussen i hverdagen. Nu venter vi bare på at børnene må komme fuld tid tilbage i klubberne. Så vi rigtig kan komme i gang med arbejdet”, forsætter Morten Lyager.

Klubberne er allerede gået i gang med at arbejde på det sidste punkt med inddragelse af forældrene. De er opfordret til at dele deres erfaringer, hvis de har udviklet gode hjemmerutiner, som andre forældre kan bruge her under COVID-19.

Alle ideer der kan hjælpe vores børn til at skabe fællesskab, social aktivitet og evt. nye venskaber i en svær tid med afstand og hjemmeskole er velkomne.

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden