Fritidsklubberne sætter fokus på forebyggelse af ensomhed blandt børn i Egedal

Fritidsklubberne sætter fokus på forebyggelse af ensomhed blandt børn i Egedal

I områdebestyrelsen for fritidsklubberne i Egedal besluttede de for 1½ år siden, at de ville sætte fokus på forebyggelse af ensomhed hos børn i Egedal. Så kom Covid-19-pandemien, og det er blevet mere aktuelt end nogensinde.

Det var ikke fordi ensomhed skulle være et specielt stort problem i Egedal, men det er en ubehagelig følelse, som hurtigt kan blive vendt indad og skabe grobund for negative frustrationer og en følelse af at være mindre værd.

“Ingen kender rigtigt omfanget af ensomhed blandt børn i det hele taget, men det er en stigende udfordring og findes blandt børn i Egedal. Derfor har vi i områdebestyrelsen besluttet, at gøre det til en integreret del af klubbernes arbejde at have fokus på dette”, fortæller formanden for områdebestyrelsen Morten Lyager

Egedals klubber har siden sidste skolereform været inviteret ind på skolerne, hvilket giver os en unik mulighed for at følge børnene både i skolen og fritiden. Projektet har derfor fokus på 3 punkter:

  • Hvordan styrker vi vores eget fokus på emnet?
  • Hvordan kan vi involvere børnene?
  • Hvordan kan vi styrke forælderens bevidsthed om udfordringen?

Hvad de ikke vidste da de startede projektet, var at udfordringen meget hurtigt ville blive endnu større. COVID-19 pandemien ramte os og alles hverdag blev vendt op og ned. Efter vi har levet med virussen i godt et år, er meldingerne fra eksperterne klare. Mange børn og unge har det ikke godt lige nu. De savner social kontakt, fysisk leg og en ven at snakke med, i en sådan grad at det påvirker dem negativt.

“Projektet er blevet mere aktuelt end nogensinde før. Vores klubledere og pædagoger er klar, de gennemførte i efteråret et seminar om emnet sammen med ekstern sparringpartner. Her gennemgik de muligheder, værktøjer og måder der kunne øge forebyggelsen og fokussen i hverdagen. Nu venter vi bare på at børnene må komme fuld tid tilbage i klubberne. Så vi rigtig kan komme i gang med arbejdet”, forsætter Morten Lyager.

Klubberne er allerede gået i gang med at arbejde på det sidste punkt med inddragelse af forældrene. De er opfordret til at dele deres erfaringer, hvis de har udviklet gode hjemmerutiner, som andre forældre kan bruge her under COVID-19.

Alle ideer der kan hjælpe vores børn til at skabe fællesskab, social aktivitet og evt. nye venskaber i en svær tid med afstand og hjemmeskole er velkomne.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…