Frivillige driver tøjrum til flygtninge på Toftehøjskolen

Frivillige driver tøjrum til flygtninge på Toftehøjskolen

Hver mandag kl. 17-18 er det muligt at aflevere rent og pænt tøj og sko, som lokale flygtninge kan få glæde af. Frivillige fra Egedal Flygtningenetværk hjælper med at sortere tøjet og hænge på bøjler, så det er indbydende og overskueligt.

I øjeblikket er der særlig efterspørgsel på varmt tøj og sko!

Tøjrummet drives af frivillige fra Egedal Flygtningenetværk. Det blev til, da kommunen spurgte om hjælp, da de Ukrainske flygtninge kom til Egedal og fik midlertidig bolig på Toftehøjskolen. Tøjrummet er på Toftehøjskolen frem til 1. april 2023.

Jeg besøger tøjrummet en mandag i åbningstiden. Jeg ankommer via indgangen på Gl. Roskildevej, hvor det er muligt at parkere min bil. Der var gravearbejde på den anden side af skolen.

Da jeg går ud, kan jeg ikke lige finde ud af hvor på skolen tøjrummet ligger, men jeg får med det samme øje på en ung dreng og pige, som jeg spørger om vej. De taler ikke så godt engelsk, men vi gør os forståeligt med fagter og smil, og de følger mig til tøjrummet.

Her møder jeg to energiske frivillige kvinder, Birthe og Vibeke, der har travlt med at modtage de mange indkomne sager. Der er fuld af liv i tøjrummet. Rummet er meget populært og velbesøgt blandt de nyligt ankomne ukrainske flygtninge, som mangler mange ting.

De kommer også i den faste mandag mellem kl. 17-18 og kan finde tøj og sko. Flere af flygtningene får også hjælp af de frivillige til at efterspørge særlige ting de mangler i lokale Facebook-grupper. En del af flygtningene taler ikke engelsk, så de frivillige har fundet en løsning med at kommunikere via Google-translate. Det kan godt fungere, fortæller Birthe.

Jeg tager hjem med en varm følelse i maven. Her er ildsjæle der gør alt hvad de kan for at hjælpe Egedals flygtninge, og lokale familier der møder op med fine ting som kan sprede glæde. Empatiske og arbejdsomme frivillige tager imod de bidrag der modtages, og sagerne bliver varetaget og sorteret med omhu.

Lige nu er det særligt drengetøj til aldersgruppen børnehave og op til den kommende årstid vinter, som er svært at skaffe, og velholdte og pæne sko i alle størrelser er også efterspurgt.

Har du pænt tøj og sko i overskud, så modtages det med taknemmelighed i tøjrummet.

  • Pænt og rent tøj til den kommende årstid
  • Pæne sko og støvler – ikke for slidte til vinter

Tøjet afleveres i tøjrummet til de frivillige, som sørger for at sortere og lægge sammen.

Toftehøjskolen
Frederiksborgvej 4
3650 Ølstykke

 

 

 

 

 

 

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…