Frivillige driver tøjrum til flygtninge på Toftehøjskolen

Frivillige driver tøjrum til flygtninge på Toftehøjskolen

Hver mandag kl. 17-18 er det muligt at aflevere rent og pænt tøj og sko, som lokale flygtninge kan få glæde af. Frivillige fra Egedal Flygtningenetværk hjælper med at sortere tøjet og hænge på bøjler, så det er indbydende og overskueligt.

I øjeblikket er der særlig efterspørgsel på varmt tøj og sko!

Tøjrummet drives af frivillige fra Egedal Flygtningenetværk. Det blev til, da kommunen spurgte om hjælp, da de Ukrainske flygtninge kom til Egedal og fik midlertidig bolig på Toftehøjskolen. Tøjrummet er på Toftehøjskolen frem til 1. april 2023.

Jeg besøger tøjrummet en mandag i åbningstiden. Jeg ankommer via indgangen på Gl. Roskildevej, hvor det er muligt at parkere min bil. Der var gravearbejde på den anden side af skolen.

Da jeg går ud, kan jeg ikke lige finde ud af hvor på skolen tøjrummet ligger, men jeg får med det samme øje på en ung dreng og pige, som jeg spørger om vej. De taler ikke så godt engelsk, men vi gør os forståeligt med fagter og smil, og de følger mig til tøjrummet.

Her møder jeg to energiske frivillige kvinder, Birthe og Vibeke, der har travlt med at modtage de mange indkomne sager. Der er fuld af liv i tøjrummet. Rummet er meget populært og velbesøgt blandt de nyligt ankomne ukrainske flygtninge, som mangler mange ting.

De kommer også i den faste mandag mellem kl. 17-18 og kan finde tøj og sko. Flere af flygtningene får også hjælp af de frivillige til at efterspørge særlige ting de mangler i lokale Facebook-grupper. En del af flygtningene taler ikke engelsk, så de frivillige har fundet en løsning med at kommunikere via Google-translate. Det kan godt fungere, fortæller Birthe.

Jeg tager hjem med en varm følelse i maven. Her er ildsjæle der gør alt hvad de kan for at hjælpe Egedals flygtninge, og lokale familier der møder op med fine ting som kan sprede glæde. Empatiske og arbejdsomme frivillige tager imod de bidrag der modtages, og sagerne bliver varetaget og sorteret med omhu.

Lige nu er det særligt drengetøj til aldersgruppen børnehave og op til den kommende årstid vinter, som er svært at skaffe, og velholdte og pæne sko i alle størrelser er også efterspurgt.

Har du pænt tøj og sko i overskud, så modtages det med taknemmelighed i tøjrummet.

  • Pænt og rent tøj til den kommende årstid
  • Pæne sko og støvler – ikke for slidte til vinter

Tøjet afleveres i tøjrummet til de frivillige, som sørger for at sortere og lægge sammen.

Toftehøjskolen
Frederiksborgvej 4
3650 Ølstykke

 

 

 

 

 

 

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
En personlig mekaniker har mange fordele!

En personlig mekaniker har mange fordele!

"Før i tiden brugte jeg værksted alt efter hvilket bilmærke jeg havde – men da jeg blev træt af at skulle til andre byer, så bestilte jeg en værkstedstid hos Johnny i Service Centret i Ølstykke.
Det er 12 år siden, og her er jeg blevet. Johnny er i mellemtiden blevet til ”Johnny og Jonathan”, som kigger på min bil – og jeg har stor tillid til dem begge!

For mig betyder det noget, at jeg kan aflevere min bil til service og reparation, og jeg bliver ringet op, hvis det viser sig at der skal laves andet end det jeg havde forventet på forhånd. Ligeledes får jeg altid at vide, hvad jeg skal være opmærksom på andre ting, der indenfor nær fremtid skal kigges på. Priserne er rimelige, og vi har gensidig tillid til hinanden. I perioder har det også været rart, at det var muligt at betale regningen over flere rater med værkstedskontoen.

Ønsker du en personlig mekaniker, som kan servicere din bil uanset mærke – og naturligvis stadig overholde garantien – så kan jeg på det varmeste anbefale dig at bestille tid hos Service Centret Hella Service Partner i Ølstykke."

Pernille Bloch Madsen, Ølstykke

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…