Gavmilde Snebold fra Buresø – en meget flittig listetyv på kattepoter

Gavmilde Snebold fra Buresø – en meget flittig listetyv på kattepoter

Gavmilde Snebold fra Buresø – en meget flittig listetyv på kattepoter

Snebold er efterhånden kendt i nabolaget ved Skovringen i Buresø. En kat med et stort hjerte for at rydde op og bringe gaver til sin familie, som han flere gange om dagen “glæder” med nyanskaffelser han “finder” i nabolaget.

Jeg læste en efterlysning på Facebook, hvor kattemor Cathrine Arendahl efterlyste havehandske-ejere. Hun havde nu stillet et bord frem med over 50 havehandsker, som savnede deres rette ejermand!

Hendes opslag vakte opsigt hjemme i min familie og snakken gik, og jeg blev simpelthen nødt til at høre mere.  Læs historien om Snebold, som jeg tror også vil stjæle jeres hjerter.

Lidt om Snebold 
Cathrines datter fik ham til hendes 4 års fødselsdag, hun er nu 12,5 – så Snebold er nu en kat i sin bedste alder!

Han blev købt som en fin skøn racekat med odd-eye (et blåt og et brunt øje). Familien fandt dog hurtigt ud af at han er stokdøv, så de frygtede at han ikke ville blive så gammel.
Men gudskelov er han her endnu, og giver hver dag mange smil på læben – er den skønneste ener.

Det startede med skrald i indkørslen

For 5-6 år siden lagde Snebolds familie mærke til at deres indkørsel tit var fyldt med skrald. En lidt irriterende konstatering, da det ikke virkede til at andre havde samme fænomen. Der gik faktisk næsten 10 måneder før de fandt ud at at det var Snebold der kom hjem med affald og mærkelige ting til dem.

I starten var det primært pudsenæseklude, engangs-vaskeklude, cigaretpakker, plastikemballage m.m. Men han har også været forbi med mere værdifulde ting, som en masse hængsler til døre og vinduer, 3D briller, tørklæder, cd´er, fulde poser med f.eks. kanelgifler og en hulens masse arbejdshandsker!

Cathrine fortæller, at hun har en helt mappe på computeren med billeder af alt hvad Snebold kommer hjem med. Heldigvis har familien nogle søde naboer, der kender ham og bare skriver når de mangler noget 🙂

En helt speciel lyd, når han har gaver med…
Familien har selv en teori om, at han kommer med det som gaver fordi han ikke kan jage. Han rydder faktisk op i området (nogle gange lidt for grundigt når han går ind i biler eller garage og henter ting) men han lægger det til dem og kalder med en helt speciel lyd, som han kun kalder med når han har gaver med.

Så det der med at jage levende dyr og bringe som gaver, gør han sig ikke i – men til gengæld er han blevet verdensmester i at nedlægge havehandsker 🙂 

En rigtig hyggespreder
Snebolds familie har mange glæder af ham, for han er ofte hjemme og tager sig alverdens friheder. Han elsker at lægge sig midt på spisebordet eller køkkenbordet, som jo ikke ellers er tilladt. Og så går han aftentur sammen med de tre andre katte og hunden. Det er dog vist nok dem alle sammen som er tossede, for det er noget af en flok der kommer gående!

Ikke andre som ham

Familien har prøvet at google, og har søgt forskellige steder om den pudsige egenskab han har med at komme hjem med gaver. Men de har ikke kunnet finde noget lignende.

Snebold er bare den skønneste ener – en flittig listetyv på kattepoter!

Jeg takker Cathrine Arendahl og familien for at jeg må bringe deres skønne historie!

 

Lidt flere fanbilleder 🙂

Den kære Snebold havde fundet en rulle papir, som han havde fat i den ene ende, og gik så de 50 meter med den..der var papir hele vejen…

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…