En god start på weekenden: Gospel og Lutherløb

Jeg havde den store fornøjelse at være med til arrangementet “Løb for Luther” i lørdags. En hyggelig start på weekenden – og min allerførste deltagelse i et motionsløb – som endte ud i en flot medalje og en god oplevelse i rygsækken. Det er ikke sidste gang.

Der blev løbet, luntet og travet, da Frederikssund Provsti lørdag havde inviteret til motionsløb ved Smørum Kirke i anledning af reformationsjubilæet.

De op mod 40 løbere blev varmet godt op, inden den konservative lokalpolitiker Charlotte Haagendrup satte løbet i gang og stod klar med en medalje med et motiv af Luther-rosen, da løberne kom i mål.

Gospelkoret Saints & Sinners sang løberne de sidste meter over målstregen, mens SuperBrugsen i Smørum sørgede for vand og frugt til deltagerne.

Udover at markere 500 året for reformationen, var lørdagens motionsløb også et sponsorløb, hvor der blev samlet ind til Danmissions arbejde mod illegal skovhugst i Cambodja ud fra Luthers devise: Hvis verden gik under i morgen, ville jeg plante et træ i dag!

Den illegale skovhugst ødelægger ikke bare junglens ædeltræer og fauna, men også tusindvis af menneskers levegrundlag og daglige brød.