Gratis rygestop-kursus gennem Sundhedscentret

Gratis rygestop-kursus gennem Sundhedscentret

Vores Egedal vil gerne sætte fokus på det gode og gratis kommunale tilbud, og derfor har jeg som indehaver valgt ikke blot at skrive om det, men også at prøve det på min egen krop!

Det ser ikke kønt ud, når jeg ser billedet af mig selv med en smøg i hånden – jeg er faktisk også ret flov over at poste billedet. Rygning lugter heller ikke godt. Det koster mange penge, og allervigtigst så er det så usundt, at det kan have livsfarlige konsekvenser. Hvorfor er det alligevel så pokkers svært at holde op med at ryge?

Jeg har utallige gange forsøgt at stoppe med at ryge – og har faktisk også en enkelt gang været røgfri i næsten 5 år, da vi begyndte at planlægge at blive en familie, og da børnene var små. Efter et par fester og lidt festrygning blev hverdagen pludselig også lidt for festlig, og før jeg vidste af det, hang jeg på den gamle uvane igen.

Flere gange har jeg faktisk været officielt røgfri, men har så alligevel smugrøget i længere perioder, når jeg gik tur med hunden og så videre. Og fordi jeg var flov over at ”være faldet i”, forsøgte jeg at camouflere det ved at børste tænder, vaske hænder og spraye lidt ekstra parfume på – det kunne min familie jo slet ikke gætte hvorfor jeg gjorde 😉

I virkeligheden handler det for mig om respekt for mig selv og min familie. Jeg har ikke længere nogen gode argumenter for at fortsætte min rygning – smøgerne er ganske enkelt ikke det værd, når man holder det op mod alle de ting, der taler imod rygning. Og selvom det helt sikkert bliver en stor udfordring, SÅ SKAL DET VÆRE NU!

Ingen vej tilbage…

Nu er jeg altså tilmeldt til rygestop-forløbet, så der er ingen vej tilbage. Jeg er så småt begyndt at vænne mig til tanken om at blive røgfri.
I dag blev jeg ringet op af Marianne fra Sundhedscentret, som bekræftede min tilmelding. Vi aftalte, at jeg først skal til en individuel samtale, og herefter starter jeg på rygestop-forløbet mandag den 9. maj 2016.

I den mellemliggende periode anbefalede hun mig at opbevare mine cigaretter et andet sted end der, hvor de plejer at ligge. Det gør, at jeg bliver mere bevidst om, når jeg vil ryge.

Marianne rådede mig også til at skrive ned på et stykke papir, hvor nødvendig cigaretten er: 1 = ligegyldig, 2 = god, 3 = nødvendig. Og så skal jeg også tilføje en smiley for mit humør på det pågældende tidspunkt 🙂
Nu er det altså definitivt – og jeg glæder mig!

Gratis rygestop-kursus i Egedal Kommune

Ønsker du også at holde op med at ryge, så tilbyder Egedal Kommune som nævnt et gratis rygestop-kursus.
Du kan læse mere om det og tilmelde dig lige her: http://www.egedalkommune.dk/borger/sundhed-og-sygdom/sundhedstilbud-til-dig/rygestop

Opdatering juli 2018:

Jeg har nu været røgfri i knap halvandet år! Jeg savner ikke cigaretterne.

Når jeg tænker tilbage, så har jeg svært ved at forstå hvordan det kunne tage mig så mange år at tage tilløb til at fuldføre rygestoppet. Jeg har haft mange halvhjertede forsøg og havde de sidste år daglige tanker om at holde op med at ryge, men var hele tiden overbevist om at det ville blive et kæmpestort savn for mig med de cigaretter. Det er det ikke! Jeg er så lettet over at det virkelig lykkedes denne gang.

For mit vedkommende har jeg taget nogle kilo på, som jeg ikke har smidt endnu – men det er jeg overbevist om kommer 🙂

Jeg vil anbefale til alle jeg kender der ønsker at stoppe med at ryge, at gøre det sammen med andre på sådan et rygestop. Det at kunne få inspiration fra andre i samme situation gjorde det for mig.

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden