“Hemmelige steder” – Nyt lydprojekt skal få os ud i naturen

“Hemmelige steder” – Nyt lydprojekt skal få os ud i naturen

Egedal Bibliotekerne får 294.500 kr fra Kulturstyrelsen til et nyt spændende lydprojekt, der skal sætte gang i både benene og poesien hos store og små – og få os ud i naturen. Arbejdet starter nu – med en eftersøgning af naturtyper, som biblioteket kan sætte poesi til.

”Hemmelige Steder: En poetisk naturformidling med vandringer i natur og litteratur” er titlen på projektet, der skal lave lyd-spor til gåture i naturen med udgangspunkt i litteratur. Med ”Hemmelige Steder” i ørerne kan børnefamilier, unge, ældre, skoler og daginstitutioner på gåturen blive klogere på både naturen og litteraturen.

Litteratur der passer til natur
Nu går arbejdet i gang med at definere 3 naturtyper, der skal have hver deres lydspor fyldt med litteratur. De 3 naturtyper vil blive omsat til 3 gåture i Egedal Kommune, men skal også kunne bruges i hele Danmark.

– Vores opgave er nu at finde de 3 naturtyper, der giver bedst mening at sætte litteratur til. Vi kalder det de ”Hemmelige steder”; det er de steder, man elsker at besøge på sin gåtur. Steder som man gerne vil vise andre. Måske er det skovsøen, myreturen eller grantræet som man oplever som poetisk. Vi søger nu efter inputs hos Egedals borgere. På kommunens facebook-side kan alle komme med bud på naturtyper, som man gerne ser behandlet poetisk. Vi er spændte på at se, hvilken natur som borgerne gerne vil have, vi sætter litteratur til, fortæller Finn Petersen, der er leder af Ølstykke Bibliotek, og med i ansøgningen til Kulturstyrelsen.

De tre lydspor vil også blive tilbudt skoler og daginstitutioner og ikke blot indeholde skønlitteratur men også faglitteratur. Den valgte litteratur skal behandle naturen og menneskets forhold til naturen og dermed også emner som biodiversitet, klimakrise og kulturhistorie. Turene kan dermed også være et ekstra krydderi til eksempelvis dansk-faget eller til børnehavens udflugt.

Innovative biblioteker
Projektet er først endeligt færdigt i foråret 2023. Men så er det også testet af 8 andre kommuner og klar til at blive brugt. Til den tid vil Egedal Bibliotekerne invitere Egedals borgere med på gåtur i natur med litteratur.

Vil du komme med forslag til natur-typer skal du blot finde opslaget om Hemmelige Steder på Egedal Kommunes facebook-side: https://www.facebook.com/egedalkommune

(Foto: Finn Jørgensen)

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…