Høstmarked og Mølledag på Skenkelsø Mølle med sprød jazz og friske grønsager d. 5. september 2015

Høstmarked og Mølledag på Skenkelsø Mølle med sprød jazz og friske grønsager d. 5. september 2015

Lørdag den 5. september klokken 10.00 til 14.00 er der høstmarked og Mølledag på Skenkelsø Mølle med sprød jazz og friske grøntsager.
Var alting bedre i gamle dage? Dengang hele familien arbejdede sammen om at få høsten ind. Dengang alle kunne et håndværk, og den lille mand var afhængig af den store natur? Prøv kræfter med de næsten glemte discipliner til høstmarked ved Skenkelsø Mølle. Her er hestevogne, tærskeværk og håndkraft. Arbejdende høstmaskiner og neg, der skal bæres ind.
På gårdspladsen foran møllehuset vil der væregrønsagsmarked med friske produkter fra Søris Gårdbutik, hvor man kan købe anderledes og spændende rodfrugter og salater.
For børnene vil der i møllestuerne være værksted meduldarbejder, hvor der vil være sjov med uld og spinding.
Møllelauget vil fortælle om møllens indretning. Der kan købes friskmalet mel fra stenkværn af spelt, emmer, enkorn, svedjerug, dalarhvede og ølandshvede – alt sammen spændende meltyper, der kan give det hjemmebagte brød ekstra smagsindtryk. Benyt lejligheden til at besøge museet og få mere at vide om Egedals spændende historie.
I møllehavens café kan man nyde en kop god kaffe fra JustCoffee af friskmalede bønner med friskbagt kage til. Arrangementet sker i samarbejde mellem museet, møllelaug og Historisk Forening.
Jazzmusik kl. 10.30: På gårdspladsen vil jazzorkesteret Star Dust Swingband under ledelse af kapelmester Søren Sandholm underholde med svingende musik.
Historisk Orienteringsløb: Der er også lejlighed til at komme en tur i skoven, idet Kildeholm Orienteringsklub har udlagt en rute i den dejlige Sperrestrup Skov. Det er gratis at deltage, man får et kort udleveret, og så skal man opsøge de 10 poster, klubben har hængt ud på den 3,1 km lange (kan afkortes) vej rundt i skoven, hvor man selv vælger sin rute. Alle kan deltage, børn med eller uden voksne og/eller voksne alene.
hostmarked2Hestvognskørsel: Nyd en tur ud i det flotte høstlandskab med en rigtig hestetrukken køretur.
På 1. sal i møllerhuset er der udstilling af bl.a. brudekjoler og bryllupsbilleder.
 
Lørdag d. 5. september 2015 kl. 10 til ca. 14. Gratis adgang. 
Skenkelsø Mølle, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke
 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden