Høstmarked på Skenkelsø Mølle: Sprøde grøntsager, historisk mad og sprød musik – samt bier og honning

Høstmarked på Skenkelsø Mølle: Sprøde grøntsager, historisk mad og sprød musik  – samt bier og honning

Høsten er ved at være i hus – og det fejres med en spændende aktivitetsdag på Skenkelsø Mølle – lørdag d. 3. september kl. 10-14.

Sommeren lakker på hæld – og markerne er snart færdighøstet. Det skal fejres, når det sidste neg er båret ind.
Søris, den lokale producent af grøntsager, der allerede har fejret 30 års jubilæum som økologisk landbrug vil være tilstede. Der vil være mulighed for at købe friske økologiske grøntsager fra Søris.
I formidlingshytten vil Østsjællands Harmonikaorkester holde koncert mellem kl. 11 og 12 med glade melodier.
På gårdspladsen vil der være en lokal biavler, der fortæller om biernes vigtige arbejde og giver smagsprøver på nyslynget honning.

Der er tændt op i museets gamle smedejernskomfur og der vil være smagsprøver på historiske retter, hvor man kan smage ærtesuppe med flæsk.
Børnene får lejlighed til at fremstille mel eller havregryn på møllens små demonstrationsmøller samt lave lys af bivoks.

Møllelauget vil fortælle om møllens indretning og vingerne ville snurre. Der kan købes friskmalet mel fra stenkværn. Benyt lejligheden til at besøge museet og få mere at vide om Egedals spændende historie – herunder særudstillingen om ’Fotografiets historie’, hvor man kan opleve genstande og dragter fra museets store samling.

Nyd en kop frisklavet kaffe eller te med kage i møllehaven, under æbletræerne.

Arrangementet sker i samarbejde mellem museet, Møllelaug og Historisk Forening.

Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42
Ølstykke