Hold Hjernen Frisk med Egedal Bibliotekerne – Gå tur med KulTur

Hold Hjernen Frisk med Egedal Bibliotekerne – Gå tur med KulTur

Sensommer og efterår 2020 byder på ugentlige vandreture i Egedals naturskønne områder med et nyt inspirerende kulturelt program for kommunens seniorer i alderen 60-75 år. Egedal Bibliotekerne er en del af et pilotprojekt, Hold Hjernen Frisk, hvor vi prøver kræfter med nye aktiviteter til at holde hjernen i gang.

Hold din hjerne i gang
I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang!

Derfor deltager Egedal Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.dgi.dk/holdhjernenfrisk

Vandreture med kultur og natur
På Egedal Bibliotekerne kan seniorer i alderen 60-75 år lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Egedal Bibliotekerne deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag.

Egedal Bibliotekerne har modtaget midler fra puljen til at skabe nye lokale initiativer, og af det er Egedal Bibliotekernes pilotprojekt ”KulTur” sprunget ud. Sammen med lokale foreninger og institutioner inviterer Egedal Bibliotekerne på ugentlige vandreture, hvor kultur-, natur- og sundhedsfaglige aktører deltager med aktiviteter, der holder hjernen frisk. Med ”KulTur” ønsker Egedal Bibliotekerne at skabe grobund for nye fællesskaber på tværs af frivillige og borgere, så lignende aktiviteter kan blive en del af Egedals kulturliv i fremtiden.

Er du i målgruppen, bliver det en spændende oplevelse, hvor du kan få nye bekendtskaber, lære kommunens foreningsliv bedre at kende og blive inspireret til nye kultur- og naturoplevelser.

Egedal Bibliotekerne står for planlægning og det praktiske – du skal blot medbringe godt humør og nysgerrighed. Se det fulde program og tilmeld dig her https://egedalbibliotekerne.dk/hold-hjernen-frisk

KulTur er et pilotprojekt af Egedal Bibliotekerne, hvor de sammen med lokale foreninger og institutioner ønsker at skabe nye fællesskaber, initiativer og kulturliv.

Vi skal bl.a. på guidet tur i Naturpark Mølleåens grønne områder, på byvandring i Stenløse, høre oplæsninger og forfatterforedrag om mennesket, kultur og natur, dyrke sansetræning i det fri og vises rundt i Frank Jæger-land, Egedal kommunes helt egen digterrute. Vi skal også på felttur til et museum. Og meget mere.

Læs mere her: https://egedalbibliotekerne.dk/hold-hjernen-frisk

Tidspunkt: Hver tirsdag fra d.18.august til d. 13. oktober kl. 13-16.30.
Varighed: 3,5 timer inkl. kaffepause

Det er en forudsætning, at deltagerne kan gennemføre en længere vandretur i ujævnt terræn.

Tilmelding: 1. juli til 1. august på bibliotekets hjemmeside eller i bibliotekernes bemandede åbningstid.

Ved tilmelding forventes det, at man deltager i hele projektet. Det er ikke muligt at deltage på enkelte ture.

Der er begrænsede pladser. Hvis KulTur bliver udsolgt, oprettes en venteliste, hvor man kan få information om ledige pladser og andre lignende tilbud.

Turene arrangeres i samarbejde med Egedal kommune, Naturpark Mølleåen, Naturpark Mølleåens Venner, Egedal Arkiv og Museum, Friluftsrådet, Egedal Sundhedscenter, Ældre i Bevægelse og DGI, og der vil være deltagelse af frivillige fra flere af kommunens lokale foreninger.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…