Sådan skriver du en festtale

Sådan skriver du en festtale

ÅH. Så skal vi til det: sammen med alle forårets konfirmationer, kommer alle talerne. Rundt omkring i de mange små hjem sidder fædre, mødre, tanter, onkler, søskende og kæmper med at finde netop de rigtige ord. De ord, som skal følge dagens centrum videre i livet. Resten af livet.
Sikke et ansvar, tænker du svedende. Men helt ærligt: så svært behøver det ikke at være!
Her kommer nogle råd, som du kan bruge, når du skal bygge talen op.

  1. FIND OPLEVELSEN Find tre ting du gerne vil fortælle om de oplevelser, du har haft – og har – sammen med dagens hovedperson. Måske er han skæg at tage på fisketur sammen med? Måske synes du, at det er hyggeligt at hjælpe ham med matematikken? Eller måske har I to haft en helt særlig tur sammen til Legoland? Eller noget helt fjerde…
  1. IND I OPLEVELSEN Fortæl sådan, at vi kan andre bliver draget ind i oplevelsen. Knuger Markus fiskestangen? Havde han våde uldsokker på – sådan nogle der lugtede? Var fisken glat, og smuttede fra ham, da han forsøgte at fange den? Og hvad med, da han kom til at skulle rense fisken? Hvordan så Markus ud i hovedet?
  1. HVAD FORTÆLLER OPLEVELSEN OM HOVEDPERSONEN Måske er Markus sådan en, som aldrig er bange for nye oplevelser, som altid kaster sig ud i det – eller måske er hen nærmere en person, som sidder tålmodigt og venter og forbereder sig grundigt. Fortæl Markus – og os andre, som lytter med – hvorfor og hvordan du tror, at karaktertrækkene kan komme ham til nytte.
  1. SVIRP MED HALEN Det er altid godt at slutte med det, man kalder ’et godt svirp med halen’ – gerne noget, som drager os alle ind: Markus har lært at lave fiskefileter fra bunden, og nu er det de eneste fiskefileter, han vil spise. ELLER Markus ved, hvor besværligt det er at lave fiskefileter, så nu sætter han endnu mere pris på de fiskefileter, man kan få på en restaurant. Og det er grunden til, at vi har valgt fiskefileter som en del af dagens middag.

Rådene kan også bruges til at skrive en tale til et brudepar, eller til en 50 års fødselsdag, eller til noget, som også er en del af livet: begravelser!
Om du vælger at fortælle om en enkelt eller flere oplevelser er op til dig – og til din tidsramme. Uanset længden på talen, skal du huske følgende: Det er DIG, der taler. Og du taler til et af de mennesker, som du holder af. Alle de andre, som lytter med, er bare tilhørere.
Og husk også. Der er ikke kun en måde, der er mange måder. Det vigtigste er, at du viser, at du holder af personen, og af det, som I har sammen.
God fornøjelse! Og god fest.
 
Lone Nyhuus Freelancejournalist (dj) Journalistik – information – kommunikation
Hjemmeside: www.lonenyhuus.com

Lone Nyhuus
Stenpilstræde 5 – Søsum – 3670 Veksø Sjælland
Skype: lonyhuus – mob 23 84 24 56
Mail: mail@lonenyhuus.com

Læs mere om Lone Nyhuus her på Vores Egedal.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…