I Smørum lærer børn at kode helt fra 8-års alderen

I Smørum lærer børn at kode helt fra 8-års alderen

Besøg hos Coding Pirates i Egedal

Hver tirsdag kl. 17 mødes 20 børn fra 8-års alderen og op til 7. klasse på Smørum Bibliotek. Her bruger de to timer på at hygge sig med at nørde programmering og kodning. De lærer at programmere og kode deres egne små computerspil og programmer og sjove små apps til telefonen. De er Egedals unge Coding Pirates!

Jeg har takket ja til invitationen fra Carsten Brix, som er lokal fotograf og driver Ølstykke-virksomheden RB Media Group. Han fortæller mig, at han hver tirsdag er frivillig hjælper i Smørum, når Coding Pirates mødes på Smørum Bibliotek. Han synes at jeg skal komme forbi og se hvad de laver.

Dyb koncentration

Der er fuld koncentration og en imponerende ro i forhold til at der rent faktisk sidder en hel del drenge rundt om bordet, da jeg ankommer til Smørum Bibliotek. De sidder med hver deres computer og skærmen fuld af hieroglyffer, og kigger som tryllebundet på de mange koder som jeg slet ikke forstår. De laver ikke det samme, men har gang i programmering af deres helt egen opgave bliver jeg fortalt. Rundt om bordet går frivillige voksne rundt og hjælper, når børnene kører fast eller har problemer med at finde ud af hvilken kode der lige mangler for at få en funktion til at virke.

Fremtidens talenter

Jeg er dybt imponeret! Der er ingen tvivl om, at her rundt om bordet sidder nogle af fremtidens ingeniører og IT-udviklere! Hvor ville jeg dog bare ønske, at sådan et tilbud havde eksisteret da jeg var barn! Hvem ved hvad jeg så ville være blevet til i dag. Det er simpelthen virkelig spændende sager de har gang i 🙂

Jeg bliver fortalt, at børnene bruger forskellige kodesprog, alt efter hvilket niveau de er på. Nogle koder i Scratch, mens andre er nået et niveau højere. Det vigtigste er at børnene lærer det gennem leg og nysgerrighed, og at de kan blive udfordret i takt med deres lyst til at lære mere. De får værktøjer til at løse de problemer de støder på, og lærer også at finde viden på nettet. Bruger flittigt Youtube og gennemser videoer for at blive klogere.

Coding Pirates i Egedal - Vores EgedalEn af drengene viser mig at han er i gang med at lave et skydespil. Han har lavet kode som fortæller hvilke taster på tastaturet der får hans mand til at rykke sig, selv farverne har han selv defineret i kodesprog.

En anden er ved at lave et spil, der minder mig om spillet Snake på min gamle Nokia. Det er vildt fascinerende, og mine tanker fører mig tilbage til da jeg selv var barn og fascineret af at kode små spil på en Commodore VIC 20. Jeg elskede det!

I et andet lokale sidder nogle andre børn sammen med to voksne og koder apps til deres telefon. Ziggy på 12 år viser mig hans helt egen skattejagt-app, som via telefonens GPS danner et skattekort med en skat, som man skal ud og finde.

Denne dag er der ekstra stort fokus fra børnene om at nå så langt som muligt, idet deres forældre kommer med i næste uge til sæsonafslutning. Her skal børnene fremvise hvad de har nået at lave. Derefter går Coding Pirates på ferie, og en ny sæson starter op igen til februar 2019.

De frivillige

Jeg får en snak med Pia, som er frivillig. Hun arbejder til hverdag med IT, men hun kendte ikke i forvejen til de programmeringssprog børnene bruger. Pia er glad for at kunne lære fra sig og hjælpe børnene med at udvikle deres nysgerrighed og evner. Hun er ikke forælder til nogen af “piraterne”, men har meldt sig som frivillig, fordi hun egentlig godt kunne have ønsket at sådan et tilbud havde eksisteret, da hun var barn. Samtidig er det rigtig hyggeligt at være en del af, smiler hun. Nogle af de frivillige har selv børn på holdet, mens andre er drevet af lysten til at lære fra sig.

Flere har en IT-baggrund og kender til kodning fra deres arbejde, men det er ikke et must for at blive frivillig.  F.eks. kunne foreningen godt bruge hjælp til at søge midler til foreningen, til f.eks. at kunne anskaffe materialer og udstyr – eller til at være praktisk hjælper når der i løbet af timerne bliver dækket op til en forfriskning.

Overvældende interesse

Coding Pirates i Egedal - Vores EgedalCoding Pirates Egedal er en forening, der nu har eksisteret i to sæsoner. Foreningen er drevet af frivillige, som hjælper børnene med at lære at kode.

Interessen for Coding Pirates har været kæmpestor. Jeg bliver fortalt at det kun var muligt at optage 1/3 af de der var blevet skrevet op, da det ikke har været muligt at finde nok frivillige til at kunne oprette flere hold.

Lige nu er det udelukkende drenge på Coding Pirates hold, men ønsket er også at brede budskabet ud til piger, og måske få mulighed for at starte et pigehold op også.

Kunne du have lyst til at være med som frivillig eller vil du høre mere om Coding Pirates, er du velkommen til at kontakte foreningen på mail egedal@codingpirates.dk.

Du kan også følge med på deres Facebookside eller læse mere om piraterne på hjemmesiden: https://codingpirates.dk

Tid til en snack, hvis koncentrationen skal kunne holdes 🙂

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…