Ishus, drage og en venlig trold: Eventyrlig legeplads er klar til leg på Lille Sødal

Ishus, drage og en venlig trold: Eventyrlig legeplads er klar til leg på Lille Sødal

Kunne man dog bare være “Ælling” eller “Haletudse” her i børnehuset, så ville min lykke være gjort. Her ville jeg gerne tilbringe en masse tid!

Jeg har besøgt Lille Sødal i Smørum og fået en rundtur på deres spritnye naturlegeplads, der byder på alt hvad et fantasifuldt “legebarn” på 47 år og andre barnlige sjæle kan ønske sig!

Børnehuset Lille Sødal er placeret midlertidigt ved Sødalen, og når institutionen flytter vil naturlegepladsen blive stående til glæde for områdets mange børnefamilier.

Jeg er på besøg i dag, fordi jeg har fået et tip om at legepladsen netop er blevet bygget helt færdig.

Linda Davisen, som er leder, byder mig velkommen og viser mig rundt i huset, som er overraskende stort og velindrettet i forhold til hvad jeg havde forestillet mig, da jeg så stedet udefra.

Børnene har lige spist frokost, da jeg kommer og de mindste er ved at blive puttet. Der er helt roligt og hyggeligt. Et sted bliver spillet stille musik, mens en voksen sidder på gulvet sammen med børnene.

“Snup en inde-sko og gå rent igennem

Jeg får hilst på de nysgerrige, der lige vil hen og se hvem gæsten er, og jeg får også sagt hej til personalet på stuerne. Børnehuset åbnede i februar 2022 og man kan på en eller anden måde godt mærke en “pioner-ånd” i huset. Jeg fornemmer en rigtig god og positiv energi.

En venlig drage

Som barn var jeg vild med filmen “Den uendelige historie”. Jeg drømte om, hvor fantastisk det ville være at have sin egen drage. En der kunne føre mig spændende steder hen.

Min drøm bliver næsten til virkelighed i dag! Jeg kan nærmest høre Limahls stemme for mit indre øre….”Never Ending Story”, da jeg svinger mig op på den prægtige drage, der venligt har lagt sig ned, så jeg kan komme op på den. Nu skal jeg bare finde ud af hvor vi skal flyve hen – Lad eventyret begynde!

Dragen er udført af trækunstner Søren Brynjolf

Dragen er udført af Søren Brynjolf eller “Søren Trækunstner” som Sofie Linde kalder ham, når han hjælper hende i sommerhus-projektet på Langeland.

Ja, den er bestemt værd at tage en flyvetur på – en stor sød drage – og når jeg sætter mig op har jeg også et godt udsyn. Jeg kan livligt forestille mig hvordan jeg og mine legekammerater, da jeg var barn, ville have elsket at fortælle hinanden, hvor vi nu skulle flyve hen. Den drage kommer til at være mange børns gode ven!

Leg med plads til fantasi

Linda Davidsen er leder af Børnehuset Lille Sødal. Hun griner, da hun ser min begejstring. Hun er også ellevild med legepladsen, der byder på en stor bakke med rutsjebane, “madpakke-hytte” hvor man kan spise sin mad i ly for sol og regn, sandkasse, legehus, klatrestativ, ishus, sansegynger og meget meget mere.

Linda Davidsen er leder af Børnehuset Lille Sødal

Børnene er også meget glade for endelig at kunne tage den i brug, og der er ingen tvivl om at både børn og voksne i børnehuset går en skøn tid i møde.

“Legepladsen skal være med til at understøtte børnenes fantasi og give lyst til at udfolde sig på alle mulige måder”, fortæller Linda. Og jeg må sige at det er lykkedes. Hold nu op et fantastisk sted!

Legepladsens elementer er udført i naturmaterialer i en god kvalitet og er rare at røre ved.

Kunst i børnehøjde

Et enigt byråd bevilgede etableringen af kunstneriske legeskulpturer ved Lille Sødal indstillet af Kunstrådet. Skulpturerne skulle have til formål at inspirere børnene i udtryk, taktilitet og formsprog.

Det er blevet til to skulpturer: Trolden som ligger på maven og lytter til historierne ved siden af “fortælle-stolen” og rundkredsen med træstubbe og den prægtige og venlige drage der ligger klar til at tage børnene ud på fantasifulde eventyr.

Jeg takker Linda for besøget og varmer mig ved tanken om en masse sjove stunder, der venter på denne skønne legeplads!

Du må som børnefamilie ogås gerne besøge legepladsen, udenfor børnehusets åbningstider, så længe du passer på stedet og rydder op efter dig.

Rutsjebane på toppen af bakken

Masser af muligheder for udfoldelse på Lille Sødal

Sandkasse og legehus

Trolden lytter med ved “fortælle-stolen”. Trolden er udført af trækunstner Søren Brynjolf.

 

Madpakkehus

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…