Ishus, drage og en venlig trold: Eventyrlig legeplads er klar til leg på Lille Sødal

Ishus, drage og en venlig trold: Eventyrlig legeplads er klar til leg på Lille Sødal

Kunne man dog bare være “Ælling” eller “Haletudse” her i børnehuset, så ville min lykke være gjort. Her ville jeg gerne tilbringe en masse tid!

Jeg har besøgt Lille Sødal i Smørum og fået en rundtur på deres spritnye naturlegeplads, der byder på alt hvad et fantasifuldt “legebarn” på 47 år og andre barnlige sjæle kan ønske sig!

Børnehuset Lille Sødal er placeret midlertidigt ved Sødalen, og når institutionen flytter vil naturlegepladsen blive stående til glæde for områdets mange børnefamilier.

Jeg er på besøg i dag, fordi jeg har fået et tip om at legepladsen netop er blevet bygget helt færdig.

Linda Davisen, som er leder, byder mig velkommen og viser mig rundt i huset, som er overraskende stort og velindrettet i forhold til hvad jeg havde forestillet mig, da jeg så stedet udefra.

Børnene har lige spist frokost, da jeg kommer og de mindste er ved at blive puttet. Der er helt roligt og hyggeligt. Et sted bliver spillet stille musik, mens en voksen sidder på gulvet sammen med børnene.

“Snup en inde-sko og gå rent igennem

Jeg får hilst på de nysgerrige, der lige vil hen og se hvem gæsten er, og jeg får også sagt hej til personalet på stuerne. Børnehuset åbnede i februar 2022 og man kan på en eller anden måde godt mærke en “pioner-ånd” i huset. Jeg fornemmer en rigtig god og positiv energi.

En venlig drage

Som barn var jeg vild med filmen “Den uendelige historie”. Jeg drømte om, hvor fantastisk det ville være at have sin egen drage. En der kunne føre mig spændende steder hen.

Min drøm bliver næsten til virkelighed i dag! Jeg kan nærmest høre Limahls stemme for mit indre øre….”Never Ending Story”, da jeg svinger mig op på den prægtige drage, der venligt har lagt sig ned, så jeg kan komme op på den. Nu skal jeg bare finde ud af hvor vi skal flyve hen – Lad eventyret begynde!

Dragen er udført af trækunstner Søren Brynjolf

Dragen er udført af Søren Brynjolf eller “Søren Trækunstner” som Sofie Linde kalder ham, når han hjælper hende i sommerhus-projektet på Langeland.

Ja, den er bestemt værd at tage en flyvetur på – en stor sød drage – og når jeg sætter mig op har jeg også et godt udsyn. Jeg kan livligt forestille mig hvordan jeg og mine legekammerater, da jeg var barn, ville have elsket at fortælle hinanden, hvor vi nu skulle flyve hen. Den drage kommer til at være mange børns gode ven!

Leg med plads til fantasi

Linda Davidsen er leder af Børnehuset Lille Sødal. Hun griner, da hun ser min begejstring. Hun er også ellevild med legepladsen, der byder på en stor bakke med rutsjebane, “madpakke-hytte” hvor man kan spise sin mad i ly for sol og regn, sandkasse, legehus, klatrestativ, ishus, sansegynger og meget meget mere.

Linda Davidsen er leder af Børnehuset Lille Sødal

Børnene er også meget glade for endelig at kunne tage den i brug, og der er ingen tvivl om at både børn og voksne i børnehuset går en skøn tid i møde.

“Legepladsen skal være med til at understøtte børnenes fantasi og give lyst til at udfolde sig på alle mulige måder”, fortæller Linda. Og jeg må sige at det er lykkedes. Hold nu op et fantastisk sted!

Legepladsens elementer er udført i naturmaterialer i en god kvalitet og er rare at røre ved.

Kunst i børnehøjde

Et enigt byråd bevilgede etableringen af kunstneriske legeskulpturer ved Lille Sødal indstillet af Kunstrådet. Skulpturerne skulle have til formål at inspirere børnene i udtryk, taktilitet og formsprog.

Det er blevet til to skulpturer: Trolden som ligger på maven og lytter til historierne ved siden af “fortælle-stolen” og rundkredsen med træstubbe og den prægtige og venlige drage der ligger klar til at tage børnene ud på fantasifulde eventyr.

Jeg takker Linda for besøget og varmer mig ved tanken om en masse sjove stunder, der venter på denne skønne legeplads!

Du må som børnefamilie ogås gerne besøge legepladsen, udenfor børnehusets åbningstider, så længe du passer på stedet og rydder op efter dig.

Rutsjebane på toppen af bakken

Masser af muligheder for udfoldelse på Lille Sødal

Sandkasse og legehus

Trolden lytter med ved “fortælle-stolen”. Trolden er udført af trækunstner Søren Brynjolf.

 

Madpakkehus

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…