Klik på knappen og vis på kort

Ølstykke-virksomheden dbramante1928 producerer og sælger tasker, covers og sleeves til telefoner, iPads, laptops og AirPods – det hele produceret på bæredygtig vis. Det er luksus til daglig brug.

Selv om virksomheden er beliggende i Ølstykke, sælger de deres produkter i hele verden. Produkterne fra dbramante1928 er kendetegnet ved at have et moderne og æstetisk look, og så er de alle designet i Danmark. Hvert eneste produkt håndlaves i Indien af dygtige, lokale kunsthåndværkere på virksomhedens egen CO2-neutrale fabrik. Det foretrukne materiale er indisk kernelæder af højeste kvalitet.

Virksomheden blev grundlagt i 2011 og er allerede blandt verdens førende læderproducenter inden for forbrugerelektronik.

Verdens måske eneste CO2-neutrale læderproducent
Bæredygtighed og klimatilpasning er i den grad oppe i tiden, og det er noget, som dbramante1928 tager meget seriøst. Virksomheden er således – sandsynligvis – den eneste producent af kernelæder i verden med en 100 procent CO2-fri produktion.

På virksomhedens 5000 m2 store fabrik i Kolkata i Indien drives produktionen fuldkomment via solpaneler på taget. Medarbejderne håndlaver læderprodukterne med traditionelle metoder, og derfor kræver produktionen minimal brug af maskiner. Det resulterer i et lavt energiforbrug, der kan dækkes af solpanelerne.

Samtidig er det primære materiale – kernelæderet – også bæredygtigt. Det er nemlig et biprodukt fra kød- og mejeriindustrien. Ingen af de skind, som dbramante1928 anvender som råmateriale, kommer fra kvæg, der opdrættes udelukkende på grund af deres skind.

Ordentlige arbejdsforhold og lokal velgørenhed
Når man vælger at bygge en fabrik på den anden side af jorden og ansætte lokale, indiske medarbejdere, følger der et ansvar med for at gøre en positiv forskel i nærområdet. I hvert fald hvis du spørger dbramante1928.

Virksomheden er dybt engageret i lokal velgørenhed via den danske NGO, LittleBigHelp, som arbejder for at skabe bedre muligheder for udsatte børn og kvinder i Vestbengalen i Inden. Senest kunne dbramante1928 i december 2020 overrække en check til LittleBigHelp på hele 260.000 kroner, som går ubeskåret til arbejdet med at forbedre livsforholdene for indiske gadebørn. Blandt andet har NGO’en oprettet 7 lokale centre i slumområder, hvor der skabes opmærksomhed om rettigheder, krav, sundhed, hygiejne og vigtigheden af uddannelse.

Også på virksomhedens egen fabrik er der fokus på ordentlige arbejdsforhold. dbramante1928 overholder til fulde kravene i BSCI (Business Social Compliance Initiative) og SA800 (Social Accountability International), som er internationale standarder for et godt arbejdsmiljø. Desuden tilbyder de sundhedsforsikring til nøglearbejdere og deres familier og sørger for, at alle +700 medarbejdere trives og har det godt.

Du kan læse meget mere om dbramante1928 og se deres mange, flotte produkter her.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
Hvor mange stjerner
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed