Klik på knappen og vis på kort

Adresse & Kontakt

Vores adresse

Ganløse bad

GPS

55.790827747293, 12.261625780678

Telefon

-

Email

-

Ganløse Svømmeklub er medlem af Dansk Svømmeunion under Danmarks Idrætsforbund og medlem af DGI Frederiksborg under Danske Gymnastik og Idrætsforeninger. Svømningen startede i 1972, da Stenløse Kommune fik bygget Friluftsbadet og Ganløsehallen.

Ganløse Svømmeklub har hidtil været en afdeling under Ganløse Skytte, Gymnastik & Idrætsforening.

I 1997 kunne Ganløse Svømmeklub fejre 25 års jubilæum. I oktober 1998 blev Ganløse Svømmeklub stiftet som en selvstændig klub med egen bestyrelse, økonomi og vedtægter.

Da svømmeklubben indledte sine aktiviteter var behovet for en klub og svømmeundervisning stort med 38 hold og over 600 medlemmer. Siden 1990 har der været ca. 200 aktive svømmere. Ganløse Svømmeklub har til huse, med alle sine aktiviteter i Ganløsebadet, som består af et 25 meter friluftsbassin med vandtemperatur på 27o

Svømmeklubben i Ganløse blev startet i 1972, da Ganløse Sogneråd fik bygget Ganløse Svømmebad i forbindelse med Ganløse Hallen og skolen, og har derfor nu virket i over 44 år.

Idrætsorganisationsmæssigt har vi indtil OKT 1998 været en svømmeafdeling under Ganløse Skytte, Gymnastik & Idrætsforening [Ganløse SG&I], der blev stiftet i 1872 som en skytte- og gymnastikforening.

Den 29. OKT 1998 blev Ganløse SG&I delt i syv selvstændige foreninger – heriblandt blev Ganløse SK på den stiftende generalforsamling videreført som en selvstændig klub med egen bestyrelse, vedtægter og økonomisk selvforvaltende med regnskab og budget.

Foreningen er medlem af DGI Frederiksborg under Danske Gymnastik og Idrætsforeninger og Dansk Svømmeunion under Danmarks Idrætsforbund.

Svømmeklubben har gennem alle årene haft et forholdsvist fast program, men i 1992 introducerede klubben en ny struktur i svømmeundervisningen, kaldet ModulSvømning, der er opbygget af sammenhængende moduler, som svømmerne kan bygge videre på.

Da svømmeklubben indledte sine aktiviteter var behovet for en klub og svømmeundervisning stort med 38 hold og over 600 medlemmer. Siden 2000 har der været ca. 300 aktive svømmere fordelt på omkring 24 hold. Klubben består af stab på 10-15 instruktører, 3-5 bestyrelsesmedlemmer. Ganløse Svømmeklub har til huse, med alle sine aktiviteter i Ganløsebadet, som består af et 25 m friluftsbassin med vandtemperatur på 27o. Svømmesæsonen er på ca. 4½ måned fra maj til september, og der svømmes på ugedagene: mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

Stenløse Kommune vedtog i oktober 2002, at nedlægge Ganløsebadet – trods store lokale protester. En gruppe engagerede borgere mente ikke at dette kunne være rigtigt og dannede den private driftsforening “Foreningen Badevenner”, som indgik en 5 års brugsretsaftale med Stenløse Kommune. Der har årligt været et større økonomisk indsamlingsarbejde samt klargøring og materiel indretning af svømmebadet, som efterfølgende stilles til rådighed for Ganløse Svømmeklub og øvrige brugere. Stenløse Kommune har fra 2006 overtaget driften af Ganløse-badet – og derfor overtages klargøring og drift af Kommunen, mens øvrige aktiviteter sker i samarbejde med foreningerne.

Med kommunalreformen 1. januar 2007 blev Stenløse Kommune en del af Egedal Kommune.

I foråret 2009 forlød det, at Ganløsebadet ikke ville åbne, da kommunen i en sparerunde havde sat svømmebadet øverst på en prioriteret liste over potentielle besparelser. Men på møde i Kultur- og Fritidsudvalget 14. april 2009 besluttedes alligevel at friholde svømmebadet for yderligere besparelser.

I 2012 satte Foreningen Badevenner sig selv på stand-by, som en sovende “Holger Danske” som vækkes til live igen, hvis udefra kommende omstændigheder truer Ganløsebadet.

Se mere om Ganløse Svømmeklub på ganlose-svom.dk

Ganløse Svømmeklub
Byåsen 4, Ganløse
3660 Stenløse
Tlf: 48184370

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
Hvor mange stjerner
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed