Kommunalt rygestopkursus: >>Jeg troede ikke selv på det

Seks ud af ti rygere ønsker at stoppe. Det vil Sundhedsstyrelsen og landets kommuner gerne understøtte og være med til at sikre, at dem der har lyst, ved, hvor de kan komme i gang. Derfor kører vi nu kampagnen ”Få hjælp til dit rygestop”.
Kampagnen er baseret på ex-rygeres egne historier, om hvordan det er lykkes for dem at stoppe med at ryge og især alle de positive gevinster, det har givet dem. Og de er mange. De får en bedre økonomi, deres familie bliver glade, mad smager bedre og af mere, de lugter bedre, får mere luft til at motionere og bliver også selv i bedre humør.
I Egedal Kommune kan man gratis tilmelde sig et rygestopkursus og næsten med det samme springe på et hold når man er motiveret for at starte. Kontakt os allerede i dag på telefon 7259 6777 eller på mail: f_cbs_dtm@egekom.dk
Utraditionelle rygestopkurser
Egedal Sundhedscenter vender de traditionelle rygestopkurser helt på hovedet. Her kommer du bestemt ikke i skole. Til gengæld giver netværket dig lyst til at leve videre uden cigaretterne. Normalt er der cirka ti deltagere på hvert kursus, og flere har fortalt os hvor vigtigt det har været for dem, at dele overgangen fra ryger til røgfri sammen med en gruppe.

  • Jeg troede ikke jeg var stædig nok, selvom jeg havde alle de gode grunde til at stoppe, siger Alf, der også synes det er rigtig godt at få sagt noget højt i et fælles forum.

Han prøvede at stoppe for et par år siden, hvor kurset var mere ”skole-agtigt” og ikke særlig personligt. Det nye rygestopkursus som Egedal Sundhedscenter tilbyder, er meget anderledes. Her kommer man og får sat ord på sine vaner og hører hvad andre på holdet har af ideer.
>> Jeg holder pause for resten af livet, siger Alf, overrasket over at selv han kunne stoppe.
Fakta om kampagnen ”Få hjælp til dit rygestop” er en landsdækkende kampagne, som skal få flere storrygere til at kvitte smøgerne. Kampagnen kører både på landsdækkende TV, i radio og på digitale medier. Sundhedsstyrelsen står bag indsatsen, der også støtter mange lokale initiativer til rygestop.

  • Alle kan stoppe med at ryge, men mange forsøger at stoppe flere gange, før det lykkes.
  • Chancen for at lykkes med et rygestop bliver fem gange større, hvis man får hjælp til det.
  • Personer, der dagligt ryger 15 cigaretter eller derover, lever i gennemsnit 8-10 år kortere end personer, der aldrig har røget.
  • De fleste storrygere ønsker at stoppe. Det gælder for mindst 6 ud af 10 rygere.
  • Trangen til tobak er størst i begyndelsen af rygestoppet. Men den bliver hele tiden gradvist mindre.

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden