Jordskælv, sultkatastrofe og krig i Ukraine: Gå for mennesker i verdens brændpunkter

Jordskælv, sultkatastrofe og krig i Ukraine: Gå for mennesker i verdens brændpunkter

Søndag den 12. marts går tusindvis af indsamlere på gaden, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen. Det er 25. gang, at indsamlingen finder sted, og i år er fokus på de mange kriser og katastrofer, der lige nu hærger verden.

Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 40 år. I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen, og i Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen for at overleve efter de voldsomme jordskælv. Derfor går tusindvis af mennesker landet over på gaden søndag den 12. marts for at samle ind til mennesker i nød i verdens brændpunkter. Det er 25. gang, at frivillige griber indsamlingsbøssen og samler ind til Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling, hvor alle – store som små – kan være med.

Indsamlingen har i år fokus på tre højaktuelle kriser.
På Afrikas Horn dør et menneske af sult hvert 48. sekund, og her hjælper Folkekirkens Nødhjælp med både akutte og langsigtede løsninger, så familier står stærkere over for den ekstreme tørke. Det er blandt andet ved at give klimastærke frø, så høsten ikke går tabt.

I Ukraine hjælper Folkekirkens Nødhjælp i flygtningecentre og støtter værtsfamilier, der huser mennesker på flugt. Organisationen hjælper også med generatorer og varmeforsyning, med minerydning og oplysning om ueksploderet ammunition og med juridisk hjælp til ofre for at kunne dokumentere krigsforbrydelser. Arbejdet i Ukraine handler både om den akutte hjælp og de mere langsigtede indsatser.

I det nordlige Syrien uddeler Folkekirkens Nødhjælp akutte forsyninger som mad, rent vand, tæpper og hygiejneprodukter til mennesker, der har mistet alt i jordskælvet. Det er svært at få nødhjælp ind i de ramte områder, men Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med lokale organisationer, der i forvejen arbejder i det nordlige Syrien og har derfor haft mulighed for at rykke hurtigt ud.

Du kan også være med!

Det giver mening, at bruge 2-3 timer af søndagen på at samle penge ind til mennesker i nød. At det samtidig er en god oplevelse at komme ud og få frisk luft, møde nye mennesker og gå tur i vores dejlige lokalområde.

Meld dig som indsamler på: https://www.noedhjaelp.dk eller tag godt imod de der banker på din dør den 12. marts.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…