Julemarked markerer historisk renovering af Skenkelsø Mølle

Julemarked markerer historisk renovering af Skenkelsø Mølle

Det traditionelle julemarked på Skenkelsø Mølle krydres i år med indvielse af nyopført formidlingshytte samt tilbageførelsen af bygning til oprindelig stand fra 1891. 11.000 spån er håndskåret og lagt efter historiens forskrifter

Taget på Skenkelsø Mølle havde national interesse. Og derfor fandt politikerne penge på regeringens finanslov 2019 til en renovering af taget. Nu er taget flot og færdigt og indvies sammen med en ny formidlingshytte, til Skenkelsø Mølle Museums julemarked lørdag d. 30. november 2019 kl. 11 – 15.

Både det nye tag på museets lade og på den nye formidlingshytte er lagt med træspån, som var det oprindelige tagmateriale i 1891. Taget er således ført tilbage til sit oprindelige og autentiske udseende. Samtlige 11.000 bæverhale-spån er tilskåret i hånden og efterfølgende lagt på taget. Et kæmpe arbejde der nu fremstår både smukt og historisk og vidner om fortidens stolte håndværkstraditioner. Spånerne er fremstillet i egetræ og skulle holde i op til 70 år.

Formidling i nye rammer

Skenkelsø Mølle Museum formidler landbrugskulturen. En gang om ugen sætter frivillige møllevingerne i sving og maler mel til glæde for møllens mange besøgende. Møllen har været i brug, siden den blev opført i 1891. I 1972 stoppede møllevirksomheden. Mølleren solgte mølle, lade og møllerbolig til Ølstykke kommune, nuværende Egedal Kommune.

Program:

Kl.11.15 oplev ’Ilddrengene’
– kendt fra ’Danmark har Talent’, hvor de nåede finalen. Anton og Frederik på 9 og 11 år vil forbløffe med jonglering med ild og sjippetov med ild i.

Kl. 11.30 Officiel indvielse af museets nye tag og formidlingshytte.
Borgmester Karsten Søndergaard, formand for Kultur- og erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup og viceborgmester og formand for Planudvalget Ib Sørensen vil forestå indvielsen. Der vil også være besøg af folketingsmedlem Mette Abildgaard, der har arbejdet for at Skenkelsø Mølle kom på finansloven for 2019.

Kl.11.45 Besøg de mange aktiviteter på museet:
Smag 1600-tallets livseliksir, der vil sikre dig evig sundhed og ungdom.
Bag dit eget fladbrød i formidlingshytten af friskmalet mel fra møllen.
Vær med til filte julehjerter, der kan bruges som julegave.
Fremstil din egen juledekoration med materialer fundet i naturen.
Smag havregrynskugler i skolestuen, lavet efter gammel opskrift.
Mal og dekorer din egen julenisse.
Kan du finde julemandens nissehue – deltag i skattejagt.
Der er mulighed for at købe kakao, gløgg og æbleskiver – samt flotte glaserede æbler.
Fra møllens kværn er der friskmalet mel: ølandshvede og spelt, der kan købes til det gode jule-hjemmebag. Møllen vil kort sagt stå i julens tegn.

Kl. 14.00  Tændes lyset på møllens vinger.
Så man i hele december vil kunne se møllen som et oplyst vartegn for Egedal, som det har været traditionen de seneste år.

Skenkelsø Mølle
Maglehøjvej 42
3650 Ølstykke

Skenkelsø Mølle
Møllen i sne
01.03.2006
Digitale Billeder

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…