Julens bedste gave fås lige her i Egedal

Julens bedste gave fås lige her i Egedal

Har du et barn på 7-10 år? Så er læselyst den bedste gave du kan give, mener vores lokale forfatter Rie Skovgaard.

Ved Bogforum i november udkom hun med fire læsetræningsbøger om ”Den lille zoolog”. Bøgerne er LÆS-SAMMEN bøger, skrevet med fokus på at barnet motiveres bedst ved at læse sammen med en voksen.

I foråret debuterede Rie Skovgaard og hendes søn Emil, med ”Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen”, der opfordrer til at voksne inddrager børn som medfortællere i fortællerlegen, med det formål at styrke fantasi og sprog. Emil og Rie lavede den første bog i et tæt samarbejde og nu har mor og søn gjort det igen.

– Læsetræning er, som al anden træning, sjovest hvis du har en træningsbuddy, mener Rie Skovgaard, og for at finde ind til træningsglæden er det vigtigt at finde ud af hvad der kan motivere dit barn. Og jeg kan se på min søn, at han har meget mere lyst til at læse hvis han ikke sidder alene.

Lyst hos både barn og voksen
Den lille zoolog er en LÆS-SAMMEN serie. Baggrunden for bøgerne har været at skabe en læselyst hos både barn og voksen. – At få læselysten helt fra barn af, er en gave for livet. Og den bedste til at give den gave, er en voksen der er tæt på barnet, mener Rie.

Helt ny læsetræning
Hver bog indeholder afsnit i forskellige lix-niveauer, svarende til de forventninger der er til børn i 0., 1. og 2. klasse. Derudover er der afsnit med tekst skrevet til den mere øvede læser. På denne måde er skabt et indhold der kan sikre barnet læsesucces, samtidig med at der kan tilegnes faktuel og spændende viden for både barn og voksen.

– Læsning må gerne være både sjov og lærerig, siger Rie Skovgaard, der i bøgernes opbygning har fokus på flere elementer der tiltaler børn i indskolingsalderen, og dermed har brudt med den gængse børnebogsgenre.

– Min egen søn, Emil på 7 år, har haft en meget stor rolle i tilblivelsen af bøgerne. Emil har valgt hvilke dyr der er i fokus. Han har fået ideen til at det i hver bog er barnet selv der skal gætte dyret ud fra hints – og at det ikke må være for nemt.

Han har også valgt at der til sidst skal være en quiz så man kan teste sin viden og dermed ende som noob eller zoolog. Og Emil er desuden inspiration til illustrationen af den lille lyshårede, glade zoolog med den blå skoletaske der elsker at tage på eventyr og få ny viden om dyr han møder.

Køb bøgerne lokalt
Du kan læse mere om ”Den lille zoolog” på www.forlaget-aksel.dk.
Frem til den 13. december er der INTRO-pris så en bog kun koster 99,- kr. og bestillingen kan hentes på forlagets adresse i Smørum, så du slipper helt for fragten.
Bøgerne kan også købes hos online boghandlere samt udvalgte butikker.

Rie Skovgaard på Bogforum

Fakta om Rie Skovgaard
Bor i Smørum/Egedal med sin mand Mike og tre af deres drenge.
Debuterede i 2019 med ”Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen”.

Vinder af Kristeligt Dagblads kronikkonkurrence 2019 med den personlige fortælling ”Lever du… nu?”.

Lokalt engageret som bestyrelsesmedlem i Egedal Erhverv, medlem af Smørum Kunstforening og skrivegruppen Egedal. Desuden bestyrelsesformand for Coding Pirates Ballerup.

5 tips til at øge læselysten hos dit barn

1. Tag initiativ og gør det hyggeligt
2. Find en bog som I begge har lyst til at læse
3. Lad dit barn prøve sig frem og anerkend/ros dit barn
4. Læs-sammen og guide dit barn undervejs
5. Tal om det I læser og vis at du nyder jeres tid sammen

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden