Julies flotte vægttab: Det handler om planlægning og strategi

Julies flotte vægttab: Det handler om planlægning og strategi

Fit For Future - Vægttabsforløb - Vores EgedalJeg har i mange år haft problemer med vægten og har været lidt rund. Efter rygestop for snart et år siden er vægten gået yderligere op, og nu er det ikke længere kun 5-10 kg. jeg vejer for meget. Jeg har forsøgt at motivere mig til at komme i gang, da det fylder meget i min bevidsthed. Alligevel er det ikke lykkedes mig at håndtere mine stærke impulser til at vedblive i de helt forkerte vaner.

Jeg er derfor gået på opdagelse i historier om folk, hvor det er lykkedes. Hvad gjorde forskellen for dem? 

Jeg træner hos Christina Breuning hos Fit For Future, og er her kommet i kontakt med folk som har tabt sig mange kilo, og som jeg har fået lov til at interviewe. Jeg håber på en nøgle til motivation til at få tabt de kilo, som jeg ønsker mig så brændende.

Jeg har mødt Julie fra Jyllinge, som fortæller om sit vægttab.

Hvad var det særligt ved dette vægttabsforløbet hos Fit For Future der fangede?

Det som adskiller Fitforfuture fra andre fitness centre er at det er lille og lokalt. Det var det første sted jeg havde set et koncept, der kombinerede kostvejledning & vejning med træning. Det tiltalte mig også at forløbet foregår i en gruppe, hvor alle er i samme båd så at sige. Man kan relatere til hinandens problemer og give hinanden en tryghed, så man tør at åbne op for de issues, som ofte er en del af det at være overvægtig.

Hvor længe har du været overvægtig?

Jeg har on/off været overvægtig hele mit liv. Det har altid været en udfordring for mig – især i mine teenage år. Det har altid været et ømt punkt, og det har mange gange været nemmere ikke at forholde sig til det og bare lade stå til.

Hvordan var vægttabsforløbet?
Jeg har været igennem to forløb hos Christina. Jeg har i alt igennem de to forløb tabt 25 kg.

Jeg har rykket mig rigtig meget mentalt, og det er det som skal hjælpe mig i fremtiden, når jeg igen vil stå overfor de samme udfordringer – og skal træffe de rigtige valg.

Hvordan er det gået efter forløbet af sluttet?

Det er ingen hemmelighed at det er en udfordring at stå på egne ben efter at man har haft en støtte i 12 uger hvor man er blevet målt og vejret og man har en følelse af at der er nogen som holder øje men én.

I tiden efter forløbet vil jeg sige at det mentale, og den udvikling jeg har været igennem er nøglen til en succesfuld fremtid på vægttabsfronten.

Der vil helt sikkert opstå situationer hvor man har lyst til at være ligeglad med det hele, og falde tilbage i de gamle vaner. Det er her det mentale spiller ind, og det er vigtigt at holde fast i de nye vaner, tage de rigtige valg – og at begrænse sig.

Jeg er nået så langt at jeg godt kan “nøjes med én” og har lært at det ikke er størrelsen på tallerkenen, der afgør hvor meget jeg spiser, men at mærke efter hvornår jeg er mæt.

Planlægning og strategi virker for mig i min hverdag. Planlægning af måltider og at altid have en strategi for fx. buffeten eller kage på arbejdet, eller en fødselsdagsinvitation til boller og lagkage. Det at have gjort sig nogle tanker på forhånd om hvordan man vil håndtere den type udfordringer har været rigtig vigtigt for mig for at undgå at falde tilbage i de gamle vaner. – om det så er at man vil medbringe din egen mad, har bestemt at man kun vil spise ét stykke kage eller noget helt tredje er ikke så vigtigt. Det vigtigste er at man har overvejet og taget aktivt stilling til det.

Hvad har gevinsterne været for dig?

Jeg kan helt klart mærke at min krop har det bedre, og har meget lettere ved fysiske ting. Jeg har fået en helt anden selvtillid og hviler mere i mig selv – og vigtigst at alt så har jeg sluttet fred med min krop. I stedet for at modarbejde den ved at skælde mig selv ud og rakke ned på mig selv, så er jeg nu stolt af mig selv og hvem jeg er.

Jeg har også en drøm om at få børn som forhåbentlig er kommet tættere på nu når min krop har det bedre.

Har du gode råd til mig eller andre? Hvad ville du ønske andre havde fortalt dig?

1) Mit første råd er at man skal acceptere at man ikke kan styre alt og acceptere nederlag. (jeg er selv lidt af en kontrol freak).
Der vil komme tidspunkter, hvor man vil “falde i” eller “synde” eller hvad man nu kalder det, og der vil komme svære perioder i ens liv som kræver alt den styrke man har OG DET ER OKAY. Vi er jo kun mennesker. Husk at der er altid en dag i morgen hvor man kan gøre det bedre og man skal aldrig give op.

2) Det andet råd er at acceptere at Rom ikke blev bygget på én dag.
Små skridt er vejen frem for gamle vaner er ikke sådan at komme af med. Det er altid bedre at have taget 1 rigtigt valg ud af 10 i stedet for slet ingen. Der er aldrig noget som er spildt.

Det kan være en rigtig god idé have et mål af en art, når man starter et vægttabsforløb. Ikke nødvendigvis et mål i form af et specifikt vægttab i kilo, men måske også et menneskeligt mål. Man vil måske gerne have bikini på når man skal på ferie. En kjole man gerne vil købe til et bryllup. At få et barn. Måske bare at kunne gå ned og købe et stykke tøj i en “alm butik” og ikke i en “plus size” butik eller måske at blive fri for smerter. Det kan være hvad som helst – det vigtigste er at det skal have en betydning og vigtighed for dig som menneske – og det er det som skal motivere når det bliver svært – for det bliver det med sikkerhed.

Tak til Julie for de inspirerende ord og tillykke med dit flotte arbejde og resultat!

Kunne du selv tænke dig at komme med på et vægttabsforløb, så kontakt Christina Breuning fra Fit For Future for nærmere information på tlf. 93 95 30 30 eller mail mail@fitforfuture.dk

 

Sponsoreret historie – Fit For Future er virksomhedsmedlem på Vores Egedal

 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden