Kedelig 3. plads over kommuner med højt smittetal – men også mange testede

Kedelig 3. plads over kommuner med højt smittetal – men også mange testede

Efter en periode med få smittede er Egedal aktuelt på en kedelig 3.plads på listen over kommuner med højt smittetal. Rigtig mange testede er en del af forklaringen, og der er mange tiltag i gang for at både teste og for at begrænse smitten.

Med 74 smittede og et incidenstal på 171,2 indtager Egedal nu 3. pladsen på oversigten over kommuner med højt smittetal. Det sker efter en periode, hvor smitten i kommunen har ligget lavt.

Der er ikke tale om et enkelt større smitteudbrud, men om smittede fordelt ud over kommunen. Der er heller ikke tale om en specifik aldersfordeling, det ser dog ud til, at der er flest i aldersgrupperne 0-9 år og 30-39 år. Resultaterne af smitteopsporingen viser, at det ser ud til at børnene smittes hjemme i private sammenhænge, og tager smitten med i skole eller daginstitution.

Mange testes
En del af forklaringen på det høje smittetal kan også være, at Egedal er en af de kommuner, hvor der testes allerflest. Kommunen har været rigtig gode til at få regionens pop-up testcentre til de forskellige områder i kommunen, og har også åbnet et fast kviktest-center i Stenløse Kulturhus. Det får i næste uge følger af 2 yderligere faste testcentre.

Kommunen har uddannet hele 61 podere, som blandt andet tester på skolerne og i daginstitutionerne. På den måde er man med til at sikre, at medarbejderne testes regelmæssigt, og dermed ikke er med til at udbrede smitten.

Det er dog vigtigt for kommunen at pointere, at en negativ corona-test ikke må blive en sovepude.
Husk Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte:
Hyppig håndvask – Sprit hænder af – Brug mundbind – Hold afstand – Bliv testet.

Du kan se muligheder for testning i Kalenderguiden. Kalenderen opdateres løbende.

Du kan læse hele nyheden på Egedal Kommunes hjemmeside:
https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2021/marts/hoejt-smittetal-men-ogsaa-mange-testede/

 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden