Køb anparter i Ganløse Foreningshus og støt det frivillige foreningsliv i Ganløse og omegn

Køb anparter i Ganløse Foreningshus og støt det frivillige foreningsliv i Ganløse og omegn

Ganløse er en landsby med FÆLLESSKAB i byens DNA. Hvert år står frivillige ildsjæle bag arrangementer, der samler byen og skaber et stærkt sammenhold i byen.

Ganløse har ikke et foreningshus eller et offentligt tilgængeligt kulturhus, hvor foreninger og private kan mødes, som de fleste andre byer og landsbyer har i Egedal.

Derfor har flere af byens frivillige ildsjæle lagt kræfter i at stifte foreningen ”Ganløse Foreningshus”.  Formålet er, at købe en del af den gamle gård Liselund i hjertet af Ganløse, som Egedal Kommune ønsker at udbyde til salg i løbet af foråret.

Den nyligt stiftede forening er netop begyndt at sælge anparter til private, virksomheder og foreninger. De indsamlede midler skal bruges til at købe og indrette Liselund stuehus af kommunen. Målet er, at der i fremtiden kan holdes møder og laves en masse aktiviteter til glæde for byens om omegnens borgere.

Ganløse Foreningshus – foreningernes foreningshus

Vores nystartede forening ønsker, at en af de gamle gårde i byen bevares til fælles mødested, så den i fremtiden kan summe af aktiviteter for unge, midaldrende og ældre, fortæller Bo Otterstrøm, der er formand Ganløse Foreningshus. I bestyrelsen for den nye forening har formanden sørget for at invitere repræsentanter for alle former for fritidsaktiviteter og foreninger, så den nye forening kan have den bredest mulige forankring blandt borgerne.

Vi har en meget bred opbakning fra foreninger og borgere i og omkring Ganløse. Med den ønsker bestyrelsen bag Ganløse Foreningshus at vise kommunens politikere, at borgerne er parate til at yde en indsats som med opbakning fra Egedal Byråd kan blive til et hus for de fleste borgere i området, uddyber Bo Otterstrøm.

Bestyrelsen har sammen med advokat Torben Lund, Jantzen & Lund, besluttet, at den ideelle konstruktion er at lave et anpartsselskab. Den nystiftede forening, Ganløse Foreningshus er allerede begyndt at udbyde anparter til salg til borgere, virksomheder og foreninger, hvorefter man snarest stifter anpartsselskabet Liselund Ganløse ApS.

Liselund Ganløse ApS stiftes, når der er indsamlet tilstrækkelig kapital til at give et seriøst bud på køb af Liselund stuehus af kommunen. Købere af anparter vil blive anpartshavere i selskabet med det antal anparter, der svarer til antallet af hele tusinde kroner, de har indbetalt, forklarer Bo Otterstrøm.

Anpartshavere får senere indflydelse på indretningen af Liselund stuehus og husets fremtidige anvendelse.

Vedtægter for Liselund Ganløse ApS og vedtægter for Ganløse Foreningshus kan læses på www.foreningshus.dk. Ligesom man på Facebook-siden ”Ganløse Foreningshus” kan holde sig opdateret.

Sådan bliver man andelshaver:
1) Indbetal via din bankkonto dit indskud (i hele tusinde kroner) på klientkontoen hos Ganløse Foreningshus’ advokat, Torben Lund, i Handelsbanken, Egedal, reg. nr. 6495 konto nr. 2024400 snarest. Husk at anføre din e-mailadresse.

2) Send en e-mail til kasserer i Ganløse Foreningshus, Svend Rasmussen (kasserer@foreningshus.dk ), og meddel det indbetalte beløb og datoen for indbetalingen.

3) Anpartsbeviser: Når selskabet er stiftet, modtager hver indskyder pr.  e-mail et bevis på deres ejerskab af et antal anparter a 1.000 kr. i Liselund Ganløse ApS.

Såfremt kommunen afviser at sælge Liselund stuehus til Liselund Ganløse ApS, opløses selskabet, og indskud tilbagebetales.

Ganløse mangler et mødested

Ganløse har ikke et foreningshus eller offentligt tilgængeligt kulturhus, hvor foreninger og private kan mødes. Det har de fleste af de andre byer og landsbyer i Egedal Kommune. Så idet Liselund i hjertet af Ganløse sættes til salg, er det en oplagt løsning, at foreningerne går sammen om at skaffe penge til at købe og udvikle huset.

Smuk, gammel gård

I Egedal Leksikon (www.egedalleksikon.dk) kan man læse mere om Liselund:

Liselund er en af de gårde i Ganløse, der ikke blev udflyttet under landboreformerne i slutningen af 1700-tallet. Hvornår den første gård blev bygget på stedet, vides ikke. De nuværende bygninger blev opført efter en brand i 1904.

Ejeren fra 1904 var Lars Peder Andersen, der købte gården i nedbrændt stand af Albert Jensen. Lars Peder Andersen var også brandfoged. Han var gift med Marie Andersen, født Simonsen.

I 1947 blev gården overdraget til Lars Peder Andersens søn Knud, der var gift med Meta Andersen, født Borre, som kom fra Vollerup på Møn.

I 1964 blev gården købt af Slagslunde-Ganløse sognekommune.

Siden har gårdens bygninger været anvendt til mange formål. Stuehusets 1. sal har i en årrække været bolig for kommunens vejformand; stueetagen har været anvendt til selskabslokaler.

I 1972 flyttede spejderne ind i den tidligere grisestald i sydlængen og halvdelen af østlængen.

I 1977 overtog kommunen dette arbejde og Ganløse Ungdomsklub og senere fritidsklubben blev startet. I 1996 overtog ungdomsklubben også stueetagen i hovedbygningen og i dag benyttes hele hovedbygningen af Ganløse Fritids- og Ungdomsklub.

I sommeren 2020 måtte spejderne flytte ud for at blive genhuset i en spejderhytte i Viggatorp ude ad Farumvej. Ungdomsklubben er også flyttet til mindre, men nyindrettede lokaler på Ganløse Skole.

Siden har både stuehuset og de tre længer stået tomme (dog har spejderne deres ting der endnu, da en tilbygning ikke er klar ved den nye spejderhytte). Egedal Kommune ønsker at udbyde Liselund til salg i løbet af foråret. Det bliver som to matrikler idet der bliver mulighed for at opsplitte Liselund i stuehus og de tre længer.

En lille del af holdet bag projektet Ganløse Foreningshus. Fra venstre Merete Langwadt Guld, Stine Lauritzen Larsen, Anne Hjælmsø og Bo Otterstrøm foran Liselund, som man med opbakning fra Ganløses foreninger og en række af borgerne vil gøre til Ganløse Foreningshus. Foto: Per Raahauge

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…