En kok, en musiker og en økologisk landmand bag “Mad, meninger & musik”

En kok, en musiker og en økologisk landmand vil finde og præsentere veltilrettelagte kulturprogrammer i danske landsbyers skattekamre.

Et lokalt initiativ, som tager de første skridt på Nystedgaard i Slagslunde den 10. juni fra kl. 15.

“Vi kan konstatere, at de store kommuner helt har mistet forståelsen for værdierne i deres egne nærområder. Den ærlige dialog er simpelthen ikke eksisterende, og i stedet for at råbe med i det nødvendige kor af frustrede borger, vil vi i stedet forsøge at yde et så positivt bidrag til udviklingen som overhovedet muligt. Det er vores idé, at også Rådhusets mest hårdnakkede og kortsigtede økonomiske argumenter kan blødes op til smagen, lyden og lugten af et lille udsnit af Egedals gastronomiske og musikalske stoltheder. Vi diskuterer det hele med Tina Unger, som har gjort en enorm forskel i forvaltningen af Lejre Kommunes tilgang til økologi og betydningen af den lokale indsats.”

Sådan siger Mikael Hegelund, koordinator bag den første begivenhed af sin slags.

“Mad, meninger & musik” er et projekt, som musiker Jens Lysdal, økologisk landmand Niels Heine, kok Adam Engel og kulturproducent Mikael Hegelund er gået sammen om at sætte i gadekær over hele landet med start i Egedal.

Idéen er at mobilisere og præsentere de mange kulturelle ressourcer, som ligger i de danske landsbysamfund og samtidigt lave et inspirerende og hyggeligt mødested der kan fremme nye lokale initiativer, bæredygtighed og sammenhængskraft.

De første planlagte arrangementer byder allerede på en overvældende og særdeles kvalificeret vifte af velsmagende, meningsfulde og underholdende indslag.

Program:

Et generisk program med plads til samvær og -tale hviler på tre solide indslag:

Middag af lokale, økologiske råvarer:
Samlet og anrettet af kok og kogebogsforfatter Adam Engel, tidligere badehotelsbestyrer og aktuel med bogen “Vild Saft”

Debat om betydningen af lokale fællesskaber i fremtidens Danmark og den kommunale forvaltning.
Oplæg af Tina Unger, projektleder i Lejre Kommunes opbygning af “Den Økologiske Kommune”, modereret af professor og økologisk landmand Niels Heine fra Aalborg Universitet i København.

Musik og lyden af et liv ved Buresøen.
Jens Lysdal har været på den danske musikscene i snart en halv menneskealder og er altid på jagt efter dén lyd og dét udtryk, der definerer den stemning og historie han vil formidle. I dette tilfælde lyden af et liv i Buresøs bakkede omgivelser

Detaljer:

Nystedgaard, Hesselvej 79, Salgslunde, fra kl. 15.00 til 19.00 for 280 kr, billetter kan købes via begivenheden på Facebook https://www.facebook.com/events/282371328835114

Af hensyn til indkøb af mad m.m., skal billetter betales SENEST DEN 7. JUNI.