Kom med til indvielse af Kunstværket Værn

Kom med til indvielse af Kunstværket Værn

Kom med til festlig fernisering i Veksø, og følg med, når naturen og tiden nu overtager kunstværket Værn; en jernkonstruktion, der får os til at tænke over menneskets rolle i naturen.

Egedal Kommunes kunstråd, Egedal Kommune og Veksø Borgerlaug inviterer til fernisering, et lille glas, liflige toner og lidt til ganen.

Fredag den 3. september kl. 17.00-18.30.
Ferniseringen foregår i Veksø på hjørnet mellem Hovevej og Maglehøj Allé.

I Veksø står en jernkonstruktion, der minder om et victoriansk drivhus – men uden ruder. Kunstværket Værn, som med tiden vil ændre udseende skal sætte tanker i gang om menneskets plads i naturen.

Værket er lavet af kunstneren Bodil Damgaard Møller og hedder Værn. Bodil er Egedal-borger og bor i Veksø.

Kunstneren fortæller selv om kunstværket:
– Mennesker har til alle tider haft brug for et værn mod naturen. Vores værn har været at tæmme naturen med landbrug, diger mm. Vejret, årstiderne, dyrene og planterne er nu i oprør grundet klimaforandringerne. Nu er vi i en situation hvor vi skal værne os mod vores egen kontrol af naturen – værnet har vendt sig imod os og vi er mere sårbare end nogensinde.

Debatskabende stedsmarkører

Egedal Kommunes kunststrategi sætter rammer for den offentlige kunst i Egedal. Egedal Kunstråd skal realisere strategien og tage stilling til den nye kunst i Egedal. Kunstrådet består af tre kultur-kyndige borger og tre politikere.
I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. I løbet af 2021 er der realiseret mange værker rundt om i kommunen, der inviterer borgere og besøgende ud og opleve kunsten og kommunen. Se mere på egedalkommune.dk/kunstiegedal.
Et af kriterierne for Kunstrådets valg af værker er, at kunsten skal være debatskaber og fungerer som stedsmarkører.

Når naturen tager over

Et drivhus er symbolet på en tæmmet natur. Men i Værn er plantet vilde planter, der skal overtage konstruktionen. Med tiden vil Værn blive vildere og vildere.