Kom med til indvielse af Kunstværket Værn

Kom med til indvielse af Kunstværket Værn

Kom med til festlig fernisering i Veksø, og følg med, når naturen og tiden nu overtager kunstværket Værn; en jernkonstruktion, der får os til at tænke over menneskets rolle i naturen.

Egedal Kommunes kunstråd, Egedal Kommune og Veksø Borgerlaug inviterer til fernisering, et lille glas, liflige toner og lidt til ganen.

Fredag den 3. september kl. 17.00-18.30.
Ferniseringen foregår i Veksø på hjørnet mellem Hovevej og Maglehøj Allé.

I Veksø står en jernkonstruktion, der minder om et victoriansk drivhus – men uden ruder. Kunstværket Værn, som med tiden vil ændre udseende skal sætte tanker i gang om menneskets plads i naturen.

Værket er lavet af kunstneren Bodil Damgaard Møller og hedder Værn. Bodil er Egedal-borger og bor i Veksø.

Kunstneren fortæller selv om kunstværket:
– Mennesker har til alle tider haft brug for et værn mod naturen. Vores værn har været at tæmme naturen med landbrug, diger mm. Vejret, årstiderne, dyrene og planterne er nu i oprør grundet klimaforandringerne. Nu er vi i en situation hvor vi skal værne os mod vores egen kontrol af naturen – værnet har vendt sig imod os og vi er mere sårbare end nogensinde.

Debatskabende stedsmarkører

Egedal Kommunes kunststrategi sætter rammer for den offentlige kunst i Egedal. Egedal Kunstråd skal realisere strategien og tage stilling til den nye kunst i Egedal. Kunstrådet består af tre kultur-kyndige borger og tre politikere.
I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. I løbet af 2021 er der realiseret mange værker rundt om i kommunen, der inviterer borgere og besøgende ud og opleve kunsten og kommunen. Se mere på egedalkommune.dk/kunstiegedal.
Et af kriterierne for Kunstrådets valg af værker er, at kunsten skal være debatskaber og fungerer som stedsmarkører.

Når naturen tager over

Et drivhus er symbolet på en tæmmet natur. Men i Værn er plantet vilde planter, der skal overtage konstruktionen. Med tiden vil Værn blive vildere og vildere.

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden