Kom og besøg arkivets flotte nye lokaler i Stenløse Kulturhus.

Kom og besøg arkivets flotte nye lokaler i Stenløse Kulturhus.

Tirsdag d. 27. oktober kl. 14 markeres åbningen af ’Historiens Hus’ i Stenløse Kulturhus ved en festlighed. Her vil Jens Jørgen Nygaard, formand for Kultur- og erhvervsudvalget, viceborgmester, indvie de nye lokaler. Interesserede borgere vil ved selvsyn kunne se de nye lokaler, hvor man kan søge hjælp og vejledning i lokalhistorie og slægtsforskning.
Arkivet lå tidligere på Ølstykke Bibliotek. Med flytningen til Stenløse Kulturhus har man fået nye og bedre lokaler til glæde for arkivets frivillige medarbejdere og ansatte. I lokalerne vil der være adgang til lokalhistoriske og kulturhistoriske bøger og tidsskrifter, en store billed- og udklipssamlinger om Ølstykke, folketællingsmateriale, samt på sigt også arkivalier fra Ølstykke lokalarkiv, mm.
Egedal Arkiver og Museum består, – foruden det nye Historiens Hus – fortsat af arkiverne i Ganløse og Smørumovre samt lokalmuseet Skenkelsø Mølle Museum. Som noget nyt etableres der på Skenkelsø Mølle Museum et ’historie-punkt’, hvor man torsdag formiddag kl. 10 – 12 kan få vejledning i slægtsforskning og hjælp i arkivspørgsmål. Ideen er nu som før, at lokalhistorien bedst varetages ved en lokal forankring med mange dygtige frivillige arkiv- og museumsmedarbejdere.
Arkivets nye adresse er:
Stenløse Kulturhus, 1. sal,
Rådhustorvet 2,
3660 Stenløse.
Åbningstider: tirsdag kl. 10 – 15 og torsdag kl. 13 – 17.

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden