Kom til fernisering af kunstværker i Ølstykke

Kom til fernisering af kunstværker i Ølstykke

Egedal Kommunes Kunststrategi får nu mere luft under vingerne: Med Mette Mailund Strongs store værk ”I Mellem Tiden” inviteres du til at gå på opdagelse i den store lamelskulptur i en sand tidsrejse. Værket i Ølstykke Bypark har motiver fra bronzealderen til lokale gymnasielevers fortolkninger af nutid og fremtid.

I Mellem Tiden

”I Mellem Tiden” forholder sig også til, hvordan tid påvirker vores hverdag. Kunstneren Mette Strong skriver: ”Livet er fyldt med mellemtider, og vi bevæger os i dagligdagen forholdsvis let i mellem tider. For eksempel i mødet mellem forskellige generationer, som har hver deres måder at gøre ting på. Fra gammelt til nyt tankegods. Traditioner, overbevisninger, etikette (og modsætningen til samme) kan opleves forskelligt afhængigt af hvilken tid, man tilhører, eller hvordan man forholder sig i-mellem-tider og viderefører det, man stammer fra”. Læs mere på egedalkommune.dk/kunstiegedal

Guldsmed på finger

Efter indvielsen af ”I Mellem Tiden” vandrer vi sammen til Ølstykke Bibliotek, hvor Sean McKennas taktile træskulptur står. Her fortælles om værket og dets makker, der står ved Ganløse Bibliotek. Vi benytter også lejligheden til at (gen)se og høre historien bag Henrik Wagners ”Guldsmed på finger”, der blev skabt til Vild med Egedal-dagen.

Tjek Ind /Tjek Ud

Herefter spadserer vi sammen til Ølstykke Station for at se Søren Nellemanns skulptur ”Tjek Ind /Tjek Ud”, der er en del af værkserien Humanis Egedalis, og er skabt i bronze og granit. Værkerne er på vej op flere steder i kommunen og skal lede os alle på gå-tur efter mere kultur. Find vej til de mange bronzeskulpturer via Egedals Kunstkort.
Og læs mere om Søren Nellemanns værker i Egedal her.

FAKTA

Invitation: Fernisering 29. oktober kl. 16.30 til 18.30 med start i Ølstykke Bypark, syd for søen ved lamelskulpturen ”I Mellem Tiden”. Vi slutter ved Ølstykke Station. I alt er turen 1,5 km, så tag gode sko på og tøj efter vejret.
Kunstværkerne er realiseret med støtte fra Egedal Kommunes Kunstråd, 2021. Egedal Kommunes Kunstråd blev oprettet af Byrådet i 2013. I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. Kunstrådet anbefaler kunsten, og Økonomiudvalg og Byråd skal godkende inden beløb frigives. Kunstrådet består af den enhver tid siddende borgmester, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget samt formand for Planudvalget, samt tre borgerrepræsentanter.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…