Kom til festlig Majfest med majstang, grød, kor & sang på Skenkelsø Mølle

Kom til festlig Majfest med majstang, grød, kor & sang på Skenkelsø Mølle

Glæd dig til årets første mølledag på Skenkelsø Mølle Museum lørdag d. 4. maj kl. 10-14.

Der er lagt op til en festlig fejring af forårets komme, hvor der bliver rejst en majstang pyntet med blomster og kranse efter alle forskrifter. Selvom majstang oftest forbindes med Sverige, har det også været en dansk tradition i det gamle bondesamfund at markere foråret med en krans. Dette har udviklet sig til en ny tradition i Egedal Kommune.

Fra kl. 10 til 10.30 vil majstangen blive pyntet med blomster og forårsløv, hvor de besøgende kan deltage og hjælpe til. Derefter rejses majstangen ved fælles hjælp kl. 10.30.

kl. 10.30 vil MIXOS-koret under ledelse af Sarah Strange Lundtoft synge foråret ind. Og forhåbentlig vil publikum også synge med.

Prøv også at sætte tænderne i lækker frisklavet GRØD! For grød hænger helt naturligt sammen med en mølle, hvor der bliver forarbejdet de kornprodukter, der tidligere i bondesamfundet indgik i den daglige grød. Nu er grøden imidlertid blevet trendy – og gået fra kedelig hverdagsmad til hip gourmet-spise.

Museet har truffet aftale med Danmarks første dedikerede grødbar: GRØD, der har sat sig for at redefinere grødbegrebet. Grød behøver ikke længere være klistret og kedelig havregrød: Man vil få smagsprøver på lækker, delikat og alsidig grødoplevelser. Mød de københavnske iværksættere, der er på en mission for at vise verden, at grød kan smage himmelsk.

Årets særudstilling på museet: ’Flittige Hænder’. Hvor man kan gå på strejftog i museets fine samling af tøj og dragter.

For børnene vil der fra kl. 11.00 blive lejlighed til at fremstille deres helt egen miniature majstang til at tage med hjem pyntet med bånd i flotte og spraglede farver.

I Skolestuen har skoleholder Frk. Friis nemlig timer i sløjd, hvor produktion af majstang står på programmet.

Møllen står klar til at male mel til den nye sæson, i løbet af vintersæsonen har møllelavet passet møllen, så den kan fremstår flot til sæsonstarten – og der har netop været afholdt et møllepasserkursus på Frilandsmuseet, hvor møllens frivillige er blevet uddannet i sikker drift og kørsel med møllen. Møllelavet vil også kunne opleves i deres flotte nye møllertøj. Benyt også lejligheden til at bese den funktionsdygtige mølle og Egedals eget kulturhistoriske museum. Folderen med museets åbningstider og aktivitetsdage vil kunne findes på Egedal Bibliotekerne eller på hjemmesiden: www.egedalarkiverogmuseum.dk

Møllen har igen valgt også at formale spændende kornsorter til mel: årets hit er Ølandshvede, der er en svensk landhvede med særlig gode bageegenskaber og smag. Endvidere vil der være friskmalet mel på stenkværn af spelt, emmer, enkorn, svedjerug, og hvede – alt sammen spændende meltyper, der kan give det hjemmebagte brød ekstra smagsindtryk. Nyd også en kop kaffe eller te med hjemmebagt kage i møllehaven i museets café. Der vil være aktiviteter og oplevelser for hele familien, der er gratis adgang og alle er velkomne.

Arrangementet finder sted i samarbejde med møllelauget og Ølstykke Historiske Forening.

Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.

Egedal: Majfest på Skenkelsø Mølle i Ølstykke

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…