Kom til folkekøkken fredag den 19. september i Egedal Centret

Kom til folkekøkken fredag den 19. september i Egedal Centret

Gullaschbaron inviterer til Folkekøkken i Egedal Centret

Folkekøkken, foto Arbejdermuseet/ABA

Kom til folkekøkken fredag den 19. september. Få din mad serveret i folkekøkkenet, mød Gullachbaronen og hør om vingummibamsens historie.

Rammen er sat omkring Første Verdenskrig, hvor vareknapheden var stor: enkelte tjente formuer, men langt de fleste led under manglen på mad og brændsel.

Som led i Egedal Kommunes deltagelse i kulturfestivalen Golden Days, hvis tema er 100-året for afslutningen af Første Verdenskrig i 1914, afholdes et storstillet Folkekøkken i Egedal Centret på Søstertorvet, fredag den 19. september.

Gullachbaronen inviterer på suppe

Gullaschbaronen inviterer til smagsprøver på autentisk gullaschsuppe serveret direkte fra gullaschkanonen, som er en slags feltkøkken, bemandet med uniformerede folk fra Københavns og Egedals redningsberedskab. Gullaschkanonen blev allerede taget i brug under Krim-krigen, i årene 1853-56, men fik sin storhedstid under Første Verdenskrig, hvor tropperne blev bespist på samlebånd. Man kan bænke sig ved hyggelige langborde i Egedal Centret og få et solidt måltid mad, mens man hører sange og musik fra samtiden.
Jens Arne Nielsen underholder med sang og Jonnie Pedersen akkompagnerer på harmonika. Der serveres mad klokken 17.00 og 19.00. Hvis tiden er knap, er der også mulighed for at købe gullaschen som take-away, så man kan nyde den derhjemme, hvis man vil slippe for selv at skulle lave mad.

Fotoudstiling og vingummibamsens historie

Stenløse Historiske Forening har fremstillet en udstilling med lokale billeder fra Første Verdenskrig, og man vil kunne læse den drabelige historie om ‘spionringen fra Søsum’, hvor der under Første Verdenskrig blev etableret et hemmeligt efterretningsnetværk.
Egedal Arkiver og Museum vil fortælle spændende historier fra krigens tid: etnolog Carsten Hess vil fokusere på den mad, man spiste ved fronten både på tysk og allieret side. For børnene vil der være et skydetelt, hvor man kan vinde en præmie, hvis man er heldig. Samt høre vingummibamsens historie, der er nært forbundet med Første Verdenskrig, som vil blive fortalt med smagsprøver.
Hvis man er heldig kan man måske også støde på selve gullaschbaronen, der vil underholde med sandfærdige løgnehistorier.
Man kan udover den autentiske krigsmenu også købe kage og kaffe.

Der er gratis adgang, men madkuponer kan købes på Søstertorvet, Egedal Centret, 3660 Stenløse. Fredag den 19. september 2014 mellem klokken 17.00 og 19.00.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…