Kom til julemarked på Skenkelsø Mølle den 1. december

Lørdag d. 1. december kl. 11.00 – 15.00 afholdes årets hyggeligste julemarked på Egedals gamle vindmølle, og i den særlige anledning kommer julemandens tog Futte også forbi den gamle mølle.

Historisk Forening og Møllelaug glæder sig til at byde på en række spændende aktiviteter for hele familien:

Man vil kunne lave sine egne juledekorationer, fremstille nisser i papir eller male trænisser samt smage juleknas i skolestuen. Der vil også være mulighed for at gå på opdagelse i museets mange udstillinger med en skattejagt. Fra møllens kværn er der friskmalet mel: ølandshvede og spelt, der kan købes til det gode jule-hjemmebag. På møllen kan der købes varm kakao, gløgg og æbleskiver. Kl.14.00 tændes lyset på møllens vinger. Så man i hele december vil kunne se møllen som et oplyst vartegn for Egedal, som det har været traditionen de seneste år.

På førstesalen i stuehuset vil der være et kreativt værksted, hvor man kan klippe og klistre med juledekorationer og nisser, filtning af julehjerter. Alle aktiviteter foregår i tidsrummet kl. 11.00 – 14.30.

Årets historiske julemarked indgår også i Egedal Kommunes store adventsarrangement: ’Jul i Egedal’, hvor man de 4 adventslørdage kan hjælpe Julemanden med at finde sin manglende julesang – og sørge for at julefreden også indfinder sig i Egedal. Juletoget med Julemanden afgår fra AutoBrandt, Frederiksborgvej 45, Ølstykke, hvor alle artige børn kan køre med juleekspressen til Skenkelsø Mølle – det er gratis at køre med toget. Toget afgår i perioden kl. 11.15 til 12.00 med flere afgange. Som en overraskelse får vi også besøg af Egedals maskot Ege, der vil komme med sin veninde Marimarolle og synge for børnene.

Det hele foregår på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke og der er gratis adgang.