Nu kommer supercykelsti mellem Stenløse og Jyllinge

Nu kommer supercykelsti mellem Stenløse og Jyllinge

Det har været en farefuld færd at tage cyklen ad Krogholmvej mod Jyllinge, men nu er der godt nyt for cyklisterne. En trafiksikker supercykelsti forventes at åbne inden årets udgang.

Sidste år indviede borgmestrene i Frederikssund og Egedal den 37 kilometer lange Supercykelsti C97, der løber langs S-banen fra Frederikssund til Husum og videre ind til Kongens Nytorv.

Nu får ‘Frederikssundruten’ en vigtig afstikker mod øst på 7 kilometer, der begynder ved Stenløse Station og løber langs Krogholmvej, Skatskærvej og Værebrovej til Jyllinge i Roskilde Kommune.

‘Jyllingeruten’ C76 bliver anlagt som en ny dobbeltrettet cykelsti, der krydser Roskildevej på strækningen fra rundkørslen ved Krogholmvej/Agertoftegårdsvej frem til Værebrovej. Resten af vejen bliver de eksisterende cykelstier opgraderet til Supercykelsti.

Onsdag aften besluttede Egedal Byråd at frigive 10,89 millioner kroner til anlægsprojektet, hvoraf de 40 procent er finansieret af en bevilling fra Supercykelstipuljen i Vejdirektoratet. Dermed udgør de samlede anlægsudgifter for Egedal Kommune 6,47 millioner kroner, der udover asfalt går til alt fra landinspektør til belysning og skiltning.

Bedre forhold for Egedals erhvervsområde i Værebro
Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Vesth, glæder sig til at kunne cykle trafiksikkert til og fra Jyllinge på den nye Supercykelsti i slutningen af 2018.

– Denne Supercykelsti har længe stået højt på ønskesedlen hos borgerne i Egedal, de erhvervsdrivende og ansatte i Værebro Erhvervsområde. Krogholmvej har nemlig i mange år været en meget ubehagelig strækning at cykle på ude mellem bilerne, så det bliver godt af få fjernet denne ‘sort plet’ på vores cykelkort. Nu får cyklisterne deres helt egen trafiksikre Supercykelsti, der kobler Værebro og Jyllinge på både S-togsnettet og resten af det regionale net af Supercykelstier, siger Bo Vesth.

Anlægget af ‘Jyllingeruten’ begynder i løbet af foråret 2018, når Egedal Kommune har forhandlet en aftale på plads med de seks private lodsejere og to grundejerforeninger, der skal lægge jord til eller bliver berørt af den nye dobbeltrettede cykelsti på nordsiden af Krogholmvej og Skatskærvej. Forhandlingerne finder sted i slutningen af februar eller starten af marts.

Supercykelstien skal efter planen være klar til de første friske cykelture i december 2018.

Hvad er en supercykelsti?
En Supercykelsti er en cykelsti, hvor kvaliteten har fået et løft, så det er nemt og komfortabelt at vælge cyklen som transportmiddel – også på lange strækninger.
Supercykelstierne er indrettet med så få forhindringer som muligt, og der er lagt stor vægt på tryghed, sikkerhed og høj komfort. Det betyder blandt andet tydelig skiltning, bedre asfalt, pumpestationer og mere snerydning.

Supercykelstien bliver 7 km lang og vil løbe langs Krogholmvej fra Stenløse Station til Jyllinge i Roskilde.

Halvdelen af ‘Jyllingeruten’ C76 bliver anlagt som en helt ny dobbeltrettet sti langs Krogholmvej, Skatskærvej fra rundkørslen ved Stenløse Syd til Værebrovej. 

Supercykelstien koster 10,89 millioner kroner, hvoraf 4,31 millioner kroner er finansieret af en bevilling fra Supercykelstipuljen i Vejdirektoratet. 

Supercykelstien åbner i december 2018.

(Pressemeddelelse)

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…