Kommune tilbyder jobgaranti ved brancheskift til SOSU-job

Kommune tilbyder jobgaranti ved brancheskift til SOSU-job

Coronakrisen har været hård ved mange, der har mistet deres job. Men nu lover Egedal Kommune at hvis deres ledige borgere tager en uddannelse som social- og sundhedshjælper eller som social- og sundhedsassistent, så får de med garanti et job i kommunen.

Sundheds- og Ældreministeriet afsluttede torsdag to dages ældretopmøde. Topmødet blev afholdt, for at holde fokus på de stigende udfordringer med mange flere ældre. Nu går Egedal Kommune derfor offensivt til værks for at løse problemet med stigende arbejdsløshed og samtidig rekruttere social- og sundhedsassistenter og hjælpere til ældresektoren.

Receptionister, stewardesser, kokke og tjenere er nogle af de faggrupper som coronakrisen har været allerhårdest ved. Generelt er der de seneste 6 måneder, kommet endnu flere i køen på landets jobcentre.

Under overskriften ”Brancheskift – introduktion til SOSU – uddannelserne”, tilbydes ledige borgere i Egedal Kommune at få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som SOSU og få en introduktion til SOSU-uddannelserne. Til gengæld giver kommunen en jobgaranti til dé ledige, der vælger at tage uddannelsen.

Win-Win for alle parter
– Ligesom i andre kommuner, har en del borgere i Egedal mistet deres job under coronakrisen, dem vil vi rigtig gerne hjælpe tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Vi ved, at de kommende år byder på udfordringer med at rekruttere personale på social- og sundhedsområdet. Social- og sundhedsansatte har aldrig været så eftertragtede, som de er nu. Så den her løsning er både win-win for de ledige og win-win for kommunen. Derfor vil vi garantere, at dé ledige der tager uddannelsen, efterfølgende får et job her i Egedal, siger Christine Brochdorf, kommunaldirektør i Egedal Kommune.

På introduktionsmødet den 5. oktober er det Egedals borgmester, Karsten Søndergaard, der byder velkommen.

– Måske bliver det for nogle et velkommen til et helt nyt kapitel i deres liv. For andre, er det måske velkommen til en smagsprøve på noget de ikke kender noget til. Uanset hvad man får ud af mødet, så garanterer jeg, at dé ledige der tager en uddannelse, dé får et job i Egedal Kommune, siger Karsten Søndergaard.

Film skal vise virkeligheden
Undervisere fra SOSU-uddannelsen fortæller på intromødet om, hvordan man som social- og sundhedshjælper skaber sammenhæng og livskvalitet hos ældre og syge. Og hvordan man som social og sundhedsassistent sikrer, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet – hele vejen igennem. På mødet vil der blive vist ultrakorte film fra virkeligheden i Egedal – blandt andet fra en hjemmeplejegruppe i Ølstykke og et top-moderne plejecenter midt i Egedal By, ligesom nuværende elever vil stå klar til at tegne og fortælle om, hvorfor de har valgt at skifte branche og gå ind i SOSU-branchen.


På mødet får man også klare svar om forsørgelsesmuligheder under og efter uddannelsen. Eksempelvis om man kan få voksenelevløn. De helt rigtige folk på området står til rådighed med alle svarene. Og det vil være muligt at blive skrevet op til at lave en aftale om uddannelsesstart allerede på selve dagen den 5. oktober.

– Vores ambition er at skabe rammerne for verdens bedste hverdag for borgerne i Egedal. Det handler både om børnefamilierne, der skal have ordentlige pasningsmuligheder, et erhvervsliv der skal have gode rammer for at skabe en forretning, men i høj grad også om at vores ældre medborgere, som der bliver mange flere af, skal have en god og tryg tid i den sidste del af livet, siger Karsten Søndergaard, og bakkes op af sin kommunaldirektør.

– Derfor er det også helt afgørende, at vi får ansat flere mennesker til at drage omsorg for de ældre, og det skal være nu. Derfor kommer vi med denne garanti siger, Christine Brochdorf.

Vælger man en uddannelse som SOSU-assistent, åbner der sig samtidig flere døre. SOSU-assistenter har nemlig gode muligheder for at videreuddanne sig til enten sygeplejersske, pædagog, socialrådgiver eller farmakonom. Med enkelte suppleringsfag får man desuden endnu flere muligheder og kan fx uddanne sig til ergoterapeut, fysioterapeut, tandplejer eller jordemoder.

Pressemeddelelse

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…