Kommunen øger indsatsen: Stenløse Kulturhus skal være et trygt sted for alle

Kommunen øger indsatsen: Stenløse Kulturhus skal være et trygt sted for alle

Egedal Kommune vil nu sikre at Stenløse Kulturhus er for alle og utryghedsskabende adfærd skal stoppes. Egedals Borgmester Karsten Søndergaard har holdt møde med politidirektør ved Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow om, hvordan brugen af kulturhuset normaliseres.

Nej tak til joint-skodder i indgangspartiet og utryghedsskabende adfærd efter lukketid. Nej tak til unge, der sover i børnebogsafdelingen og skræmmer små og store lånere. Men ja tak til alle jer, der vil bruge Stenløse Kulturhus til det, der er formålet: Et sted hvor alle, ung som gammel, kan mødes og hvor alle kan føle sig velkomne.

– Det skaber utryghed, når nogle unge mennesker bruger kulturhuset på en uhensigtsmæssig måde. Kulturhuset er hverken en sovesal eller et hænge-ud-sted, hvor man ryger og drikker. Det er klart at alle, også unge, er meget velkomne til at benytte sig af de offentlig tilgængelige steder, vi har i kommunen. Men det skal gerne være så alle borgere føler sig trygge og velkomne, siger borgmester Karsten Søndergaard.

Borgmesteren har nu haft møde med politidirektøren for Nordsjællands Politi, der har forsikret borgmesteren om at borgerne i Egedal trygt kan henvende sig til politiet, hvis de oplever upassende adfærd. Udvidet vagtordning, ungecafe, smartere låse og en mindre tolerance overfor utryghedsskabende adfærd, skal også være med til at gøre Stenløs Kulturhus til et trygt sted for alle.

– Vi vil meget hellere have de unge der har den adfærd med i nogle fede aktiviteter. Derfor har vi sat flere ressourcer af til at SSP og Ung Egedal kan besøge kulturhuset oftere om aftnerne og i weekenderne. Samtidig åbner vi op for en unge cafe i kælderen under Kulturhuset så de unge har et alternativ til at hænge ud på gangene, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur og Erhvervsudvalget, hvor Kulturhuset hører under.

Tryghed skaber vi sammen
Stenløse Kulturhus har også måtte bruge ressourcer til at udvide vagtrunderne og lave et nyt låsesystem. Men overvågning og låse gør det ikke alene.

– Det er for hårdt for vores medarbejdere der har deres daglige gang i Kulturhuset at skulle håndtere de her unge mennesker. Det er ikke for eksempelvis bibliotekarernes job at passe unge der ikke går i skole. Og for borgerne er det også ubehageligt og vanskeligt at håndtere. Så nu opfordrer vi til at man ringer efter politiet, hvis man støder ind i problemer, siger Charlotte Haagendrup.

Stenløse Kulturhus er et brugerstyret kulturhus. Her kan alle være med og man kan arrangere en koncert, starte en dansegruppe eller mødes med andre omkring en fælles interesse. I Kulturhuset vil man arbejde på at få de unge, der lige nu misbruger stedet til at bruge det i stedet.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…