Kronprins Frederik kickstarter Egedal-tours

Kronprins Frederik kickstarter Egedal-tours

Bogen TRAP Egedal, der handler om Egedals kultur, historie og nutid lanceres den 23. april.

Borgmester Karsten Søndergaard og Kronprins Frederik mødes ved et event i forbindelse med lanceringen på DTU den 23. april for sammen med regionens kommuner.

TRAP Egedal fortæller i ord og billeder om Egedals landskaber, kirker, skove og oldtidsminder. I alt har 148 forskere og eksperter bidraget til den rigt illustrerede bog om Egedal med viden om det væsentligste fra Tangbjerg til Sortemose og fra Buresø til Ledøje.

Man kan læse om markante personer gennem tiden fra 11.000 fvt. og om, hvor det første egedalske oldtidsminde er fra. Kommunens korte historie og demografi er også omhyggeligt beskrevet.

” TRAP Egedal er spændende læsning. Bogen beskriver vores område; fra Brommekulturen, med deres pilespidser, til kommunesammenlægningen og vores s-togsstationer, der i høj grad har defineret vores kommune i nyere tid”, fortæller Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget. Hun deltager også i arrangementet.

En god fortælling

Bogen beskriver på 80 sider Egedal i ord og billeder.
– Egedal ligger på kanten mellem by og land, vi har begge dele. Og så har vi plads: Plads til familien, plads til erhvervslivet, og vi er også gode til at give hinanden plads i vores mange fællesskaber. Det vi har nu, er skabt af fortidens beslutninger. Som borgmester i nutiden er det vigtigt for mig, at vi fortsat træffer de beslutninger, der driver Egedal fremad, så der også i fremtiden kan skrives bøger om Egedal. Jeg synes, at vi med nye byer på vej er ved at skabe en ny god fortælling om vores smørhul, fortæller borgmester Karsten Søndergaard, der skal tale til arrangementet.

Egedal-tours er på tegnebrættet

Historien står nu sort på hvidt på fladt papir, men Egedal Kommune vil gerne få historien til at leve og blive en del af fremtidens fælles fortællinger, der skal bygge på fælles oplevelser. Derfor arrangeres der forskellige ture rundt i Egedal henover sensommeren, hvor borgerne kan cykle, gå eller køre rundt og opleve udvalgte steder. “Egedal-tours” er endnu på tegnebrættet, men fællesnævneren er, at vi skal blive lidt klogere sammen.

Bidrag med dit yndlingssted

Egedal Kommune vil meget gerne høre om dit yndlingssted og inddrage dine smørhuller i planlægningen. Del gerne dine egedalske smørhuller på Instagram med #MitEgedal, så er du også med i konkurrencen om 5 Trap Egedal-bøger.

Bogen kan købes fra 23. april i din boghandel.

 

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…