Portræt Dorthe og Søren

Kunstnerisk og musikalsk julekoncert i Smørum Kirke onsdag den 20. december

Händel & Haugen – julekoncert med billeder

Onsdag den 20. december kl. 19:30 vil der i Smørum Kirke være en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk begivenhed. Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har udviklet en fremførelse af Händels Messias, hvor de udover at spille uddrag af Händels mesterværk vil projicere en betagende billedfremvisning af Arne Haugen Sørensens koloristiske fortolkninger af Jesu fødsel og liv op på storskærm i kirken. Foruden musik fra Messias byder aftenens program på stemningsfuld julemusik.

Dorthe Zielke er uddannet med diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2000. Hun har spillet i diverse orkestre, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet, Helsingborgs Symfoniorkester, Radiosymfoniorkestret i Berlin og spiller ofte i kirker ved koncerter og festgudstjenester.

Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København. Han fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde debutkoncert i 1995. Med det klassiske orgelrepertoire har han givet en række koncerter i Danmark og i udlandet.

Dorthe Zielke og Søren Johannsen har spillet kirkekoncerter sammen siden 1999 og har udgivet fem cd’er med musik for trompet og orgel.

Læs mere om musikerne her: http://www.trompetist.dk/zielkejohannsen/

Arne Haugen Sørensen havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen i en lang række danske kirker.

Se eksempler på Arne Haugen Sørensens bibelske skildringer her: http://www.denstorefortaelling.dk/fortaellinger/

Der er fri entré.

Arr.: Ledøje-Smørum Menighedsråd