Ledøje-Smørum Hundeklub fejrede 40 års med et års forsinkelse

Ledøje-Smørum Hundeklub fejrede 40 års med et års forsinkelse

Lørdag den 11. september 2021 er jeg inviteret ud til Ledøje-Smørum Hundeklub. Klubben skulle have fejret 40 års jubilæum sidste år, men blev nødt til at udskyde arrangementet grundet corona.

Alle sejl er derfor sat til, når både unge hunde, gamle hunde, store hunde, små hunde, lydige hunde, frække hunde og deres ejere og hundetrænere fejrer 41 års jubilæumsdagen med fælles træning, godteposer til hundene, taler og festligheder – og “varme hunde” fra Bjarnes Pølser!

Grethe er både træner og sponser i Ledøje-Smørum Hundeklub

Det var Grethe fra RigtigHundemad, der prikkede til mig. “Du skal næsten ud forbi og være med til at fejre klubbens fødselsdag og se hvordan vi har det. Det er jo trods alt ikke hver dag en klub fylder så mange år – og vel og mærke med frivillige som drivkræfter.”

En klub for alle aldre

Det er en utrolig hyggelig hundeklub med familiehunde-træning og mange forskellige arrangementer i løbet af året. (Klubaften hver mandag, onsdagsture, klubmesterskaber, fælles sommertræning, Nat-tur med fællesspisning og  julefest).

Grethe fortæller, at det er alle aldre der kommer og træner deres hunde i klubben. Her er både børn og voksne – og deres ældste aktive medlem er 88. En del af medlemmerne har haft flere hunde til træning gennem årene. Både de firbenede og de tobenede elsker det sociale samvær og den gode ånd der er i klubben!

Det er muligt at træne flere forskellige slags Hundesport i klubben: Lydighed, Agility og Rally-O, og lige om lidt, så udbydes også Nosework, da to af klubbens trænere lige har bestået deres Nosework instruktør uddannelse.

Grethe har selv været medlem af klubben siden september 2005 og er nu både træner og sponsor.’

Flot fremmøde

Da jeg ankommer kl. 10 er det svært at finde en parkeringsplads. Jeg kan konstatere, at der er rigtig god opbakning til arrangementet fra medlemmerne og deres familiers side. Masser af liv og leben på pladsen og en dejlig stemning.

(Dagens besøgstal er da også i omegnen af 130 personer og 70 hunde får jeg senere at vide.)

Festlighederne starter med lidt hyggelig fælles hundetræning. Og som tilskuer er det helt fantastisk at se alle de mange hunde i samspil med deres ejere. Skønne og sjove firbenede væsener, der er vidt forskellige, har en fest med træningen! Nogle er virkelig lydige og følger opmærksomt ejerens kommandoer, mens andre er langt mere optaget af de andre hunde. Jeg tager mig selv i flere gange at stå og klukke for mig selv.  Det er også dejligt at opleve den positive tilgang trænerne har til guider de mange hunde og deres ejere.

Efter træningen samles alle til taler af formand, tidligere formand og Dan Haugbøl (formand for EIF- Egedal Idræts Fællesskab). Vi får en spændende fortælling om klubbens historie og udvikling gennem tiderne.

Herefter serveres der pølser fra Bjarnes pølser og fadøl, sodavand og godteposer til både børn og hunde.

Jeg lister af med en lækker godtepose i hånden til min egen firbenede ven derhjemme. Er helt sikker på at Ledøje-Smørum Hundeklub også kunne være noget for min Max og jeg. 🙂

Vil du vide mere om Ledøje-Smørum Hundeklub, så tag et kig på klubbens hjemmeside:
http://lsh-hundeklub.dk/ eller følg med på Facebook: https://www.facebook.com/groups/369131953165545

Ledøje-Smørum Hundeklub
Smørum Parkvej 2
2765 Smørum