Liselund har modtaget millionstøtte fra Realdanias Underværker

Liselund har modtaget millionstøtte fra Realdanias Underværker

Et kæmpestort tillykke skal lyde til de frivillige kræfter i Ganløse Foreningshus, som i den grad har lagt kræfter i projektet.

For mindre end et år siden købte og overtog en forening af frivillige huset Liselund – Ganløse Foreningshus. Nu bliver der jublet i Ganløse! Liselund har nemlig modtaget en million-donation fra Realdania’s Underværker til istandsættelse.

Lige efter overtagelsen af den smukke gamle gård donerede Realdania 250.000 kr til forundersøgelser, hvor et arkitektfirma undersøgte mulighederne og kom med mange gode forslag til, hvordan huset kan benyttes i fremtiden.

Nu har Underværker endnu en gang støttet Liselund med en gave på 1 million kroner til istandsættelse af den gamle ejendom.

Liselund er en af de oprindelige gårde, der ligger centralt i Ganløse. I 1964 overtog den daværende Slagslunde-Ganløse Sognekommune gården, som fra 1972 har været lokaler for Ganløse Spejderne og senere fra 1977 herudover har rummet ungdomsklubben, der senere blev til Ganløse Fritids- og Ungdomsklub.

I sommeren 2020 måtte spejderne flytte ud for at blive genhuset i en spejderhytte i Viggatorp ude ad Farumvej. Ungdomsklubben er også flyttet til mindre, men nyindrettede lokaler på Ganløse Skole.

Herefter udbød Egedal Kommune Liselund til salg, hvor foreningen Ganløse Foreningshus fik lov til at købe stuehuset og omdanne det til foreningshus, mens de tre længer om kort tid vil blive revet ned og genopført som boliger på samme placering.

“Liselund benyttes allerede i dag til bestyrelsesmøder og generalforsamlinger for byens foreninger samt af fx spejderne, FDF’erne og andre foreninger til foredrag – eller noget helt tredje. Og vi er uhyre taknemmelige for den meget store støtte fra Underværker”, udtaler Bo Otterstrøm, der er formand for Liselund – Ganløse Foreningshus.

I en pressemeddelelse fra Realdania begrundes, at Ganløse Foreningshus er et par af de projekter, der viser, at fællesskaber kan være med til at løse aktuelle udfordringer i samfundet og at projektet vil skabe lokale mødesteder ved at genbruge forladte bygninger og fylde dem med hverdagsliv.

”Ildsjæle i det byggede miljø kan styrke fællesskaber og samtidig være med til at løse nogle af de udfordringer, vi ser i samfundet. Det er fantastisk at se, hvor mange ildsjæle, der brænder for at gøre noget for deres lokalområde, som her i Ganløse. Deres begejstring smitter, og de påtager sig også et imponerende ansvar for at udvikle både steder og fællesskaber,” siger projektchef i Realdania Laura Bjerre Munch.

Med Underværker støtter Realdania lokale frivillige, der arbejder med byggeri for og til fællesskaber over hele landet. I denne omgang uddeler Realdania knap 10 millioner kroner til i alt 13 nye projekter. Der var 119 ansøgninger i denne ansøgningsrunde til Underværker.

Du kan følge med i hvad der sker i Ganløse Foreningshus på Facebook: https://www.facebook.com/groups/446773516361478

Vil du vide mere om Realdanias Underværker: https://realdania.dk/projekter/underv%C3%A6rker

 

Foto: Ganløse Livestream

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…