Liselund har modtaget millionstøtte fra Realdanias Underværker

Liselund har modtaget millionstøtte fra Realdanias Underværker

Et kæmpestort tillykke skal lyde til de frivillige kræfter i Ganløse Foreningshus, som i den grad har lagt kræfter i projektet.

For mindre end et år siden købte og overtog en forening af frivillige huset Liselund – Ganløse Foreningshus. Nu bliver der jublet i Ganløse! Liselund har nemlig modtaget en million-donation fra Realdania’s Underværker til istandsættelse.

Lige efter overtagelsen af den smukke gamle gård donerede Realdania 250.000 kr til forundersøgelser, hvor et arkitektfirma undersøgte mulighederne og kom med mange gode forslag til, hvordan huset kan benyttes i fremtiden.

Nu har Underværker endnu en gang støttet Liselund med en gave på 1 million kroner til istandsættelse af den gamle ejendom.

Liselund er en af de oprindelige gårde, der ligger centralt i Ganløse. I 1964 overtog den daværende Slagslunde-Ganløse Sognekommune gården, som fra 1972 har været lokaler for Ganløse Spejderne og senere fra 1977 herudover har rummet ungdomsklubben, der senere blev til Ganløse Fritids- og Ungdomsklub.

I sommeren 2020 måtte spejderne flytte ud for at blive genhuset i en spejderhytte i Viggatorp ude ad Farumvej. Ungdomsklubben er også flyttet til mindre, men nyindrettede lokaler på Ganløse Skole.

Herefter udbød Egedal Kommune Liselund til salg, hvor foreningen Ganløse Foreningshus fik lov til at købe stuehuset og omdanne det til foreningshus, mens de tre længer om kort tid vil blive revet ned og genopført som boliger på samme placering.

“Liselund benyttes allerede i dag til bestyrelsesmøder og generalforsamlinger for byens foreninger samt af fx spejderne, FDF’erne og andre foreninger til foredrag – eller noget helt tredje. Og vi er uhyre taknemmelige for den meget store støtte fra Underværker”, udtaler Bo Otterstrøm, der er formand for Liselund – Ganløse Foreningshus.

I en pressemeddelelse fra Realdania begrundes, at Ganløse Foreningshus er et par af de projekter, der viser, at fællesskaber kan være med til at løse aktuelle udfordringer i samfundet og at projektet vil skabe lokale mødesteder ved at genbruge forladte bygninger og fylde dem med hverdagsliv.

”Ildsjæle i det byggede miljø kan styrke fællesskaber og samtidig være med til at løse nogle af de udfordringer, vi ser i samfundet. Det er fantastisk at se, hvor mange ildsjæle, der brænder for at gøre noget for deres lokalområde, som her i Ganløse. Deres begejstring smitter, og de påtager sig også et imponerende ansvar for at udvikle både steder og fællesskaber,” siger projektchef i Realdania Laura Bjerre Munch.

Med Underværker støtter Realdania lokale frivillige, der arbejder med byggeri for og til fællesskaber over hele landet. I denne omgang uddeler Realdania knap 10 millioner kroner til i alt 13 nye projekter. Der var 119 ansøgninger i denne ansøgningsrunde til Underværker.

Du kan følge med i hvad der sker i Ganløse Foreningshus på Facebook: https://www.facebook.com/groups/446773516361478

Vil du vide mere om Realdanias Underværker: https://realdania.dk/projekter/underv%C3%A6rker

 

Foto: Ganløse Livestream

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…