StarDust SwingBand  Er et bigband, der spiller klassisk Bigband musik. Orkesteret består af 10-14 musikere, orkesterleder: Søren Sandholm.   
StarDust SwingBand  blev til i sommeren 2004, da en lille gruppe amatørmusikere fra Ølstykke og omegn besluttede at starte et orkester med det ene formål at spille god og swingende bigband Jazz.

StarDust SwingBand  består af 10 amatørmusikere – samt Orkesterleder og dirigent Søren Sandholm. Orkesteret spiller klassiske bigband numre, tilpasset den besætning, der er til rådighed for orkesteret.

Målet for bandets sammensætning er dog stadig den ideelle big-band besætning:
5 sax’er (2 alter, 2 tenorer , 1 bariton), 4 trompeter, 3-4 tromboner, rytmesektion på 4  (klaver, bas ,guitar,trommer).
I orkestrets repertoire er der musik skrevet af mange forskellige komponister. Fælles for alle arrangementer er, at det er god, gedigen, swingende bigband jazz, fra 30-40’erne. Orkestrets inspirationen hentes (uden dog at sammenligne) fra de legendariske Count Basie og Duke Ellingtons orkestre. som mange mennesker forståeligt nok stadig holder meget af. Flere arrangementer fra orkestrets repertoire er desuden komponeret af nogle af musikere fra disse orkestre (f.eks. Benny Carter).

Det er orkestrets målsætning at fortsætte udviklingen af de enkelte musikeres spillefærdigheder indenfor swingende bigband Jazz, samt at spille ved så mange arrangementer, som det er praktisk muligt – til glæde for orkestrets musikere og olle mindst for publikum.

StarDust SwingBand
  har fra tid til anden brug for nye musikere.

Har du lyst til at spille arrangeret Bigband musik efter noder, så er du altid velkommen til at kontakte orkesterleder Søren Sandholm, og høre om der er en ledig plads til dig i orkesteret.  Vi øver hver torsdag fra kl 19.30 – 21.45 i orkesterets øvelokale på Maglehøj- skolen.
Orkesterleder Søren Sandholm 22 28 58 51.

Orkesteret har en fast tradition for at spille på Skenkelsø Mølle hvert efterår.
Vi har også haft fornøjelsen at spille på Slangerup Jazz Festival.