Stuehøj Fitnesspark er et oplagt sted at lade turen forbi, når du skal ud og bruge nogle kræfter og forbrænde kalorier 🙂

Stedet er Grundejerforeningen Ørnebjergs fitnesspark og ligger ved Bøgevej i Ølstykke. Fitnessparken blev etableret i oktober 2014 med fem gode træningsredskaber.

Fitnessparken er en erstatning for den gamle legeplads, der fblev fjernet, da den ikke længere levede op til kravene. Tankerne omkring fitnessparken var, at den både skulle appellere til børn og voksne, og samtidlig  skulle styrke sundheden og forskønnelsen af området.

På hvert redskab sidder et mærkat, der viser hvilke øvelser der kan udføres, hvordan de udføres og hvor på kroppen de styrker.
Projektet er kommet i stand via midler fra en række fonde.
I starten var det grundejerforeningens mål at skabe tre redskaber, men da det var lidt i underkanten, ville man gerne op på fem. Der blev søgt støtte hos Nordea-Fonden, Natur- og Miljøfonden i Egedal Kommune og Tryg-Fonden. Senere modtog man 15.000 kroner fra Natur- og Miljøpuljen og 30.000 kroner fra Nordea-Fonden. Den støtte har været med til at gøre fitnessparken mulig.
Det var kravet, at Stuehøj Fitnesspark skulle bygges under 100 meter fra den fredede jættestue Stuehøj.
Grundejerforeningen fik dispensation af kommunen og redskabsbestillingen gik i gang, og resulterede i en flot og lettilgængelig fitnesspark for grundejere og motionister fra Ølstykke og omegn.
Af Emma Pauludan Madsen