Vores Egedal har forhørt sig i Ledøje, hvor man tager hen, når man tager på tur i og omkring Ledøje. Vi har modtaget flere rigtig gode turforslag, som vi løbende vil bringe på hjemmesiden til inspiration for andre.
Nadia K. Eriksen har foreslået at tage en tur til Vikingelandsbyen. Godt nok ligger den ikke i Egedal, men i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje.

Vi tog en tur forbi Vikingelandsbyen, og er enige med Nadia i, at den er et besøg værd, og turen dertil fra Ledøje er fantastisk smuk.

På Vikingelandsbyens egen hjemmeside er stedet beskrevet som følger:

Vikingelandsbyen er et historisk værksted, drevet af Albertslund Kommune, smukt beliggende med udsigt over St. Vejleådalen og med vægt på kvalitet og fordybelse. Vi bliver støttet af mere end 130 medbyggere organiseret i Vikingelandsbyens Venner. Vikingelandsbyen blev oprettet i 1992.
I landsbyen findes tre små grubehuse og et unikt stuehus, Salshuset, som er farverigt og smukt indrettet med håndskårne genstande og broderede tekstiler. I september 2011 indviede vi vores nye stald til vores vikingedyrehold og arbejder nu på en tilhørende lade. I samarbejde med Kroppedal Musum er vi også i gang med at bygge en vikingevej og -bro over Store Vejleådalen.

Som tilfældig besøgende må man godt gå rundt og kigge, men husene er kun åbne ved særlige lejligheder.

På Vikingelandsbyens egen hjemmeside kan du læse mere: www.vikingelandsbyen.dk