Lokal forfatter jubler: “Økomusen tager cyklen” er shortlistet til Mofibo Awards “Årets Børnebog”

Lokal forfatter jubler: “Økomusen tager cyklen” er shortlistet til Mofibo Awards “Årets Børnebog”

For Elisabeth Broby Reppel fra Smørum er der god grund til at være begejstret i disse dage. Hun udkom for knap et år siden med sin første børnebog, “Økomusen tager cyklen” og i december blev den udgivet som lydbog.

Bogen har fået så varm en modtagelse, at den netop er blevet shortlistet til Mofibo Awards i kategorien “Årets børnebog”.

Cover AudiobookElisabeth begyndte at skrive på ”Økomusen tager cyklen” under anden Corona nedlukning i 2021, mens hun var hjemsendt fra sit kandidatstudie på universitetet. Hendes store datter var hjemsendt fra skole og den yngste, på et år, fik udsat vuggestuestart, mens landet var lukket ned.

Hun og hendes mand har hver to børn, fra tidligere ægteskaber, og en lille datter sammen, så når alle er hjemme tæller de en familie på syv. De har altid forsøgt at leve bæredygtigt, men i corona-tiden begyndte de, at gøre en ekstra indsats og havde et ønske om også at inddrage børnene.

“Jeg ville gerne læse bøger for børnene om små tiltag, de selv kunne være med på, men jeg syntes på det tidspunkt, at det var svært at finde særlig meget, der ikke var sort af dommedagsprofetier og løftede pegefingre” fortæller Elisabeth.

Hun begyndte derfor at skrive en historie selv. Hun havde ikke som sådan skrevet børnebøger før, selvom hun altid har elsket at skrive, men tænkte, at med en baggrund som pædagog med 15 år i daginstitutioner og som mor/bonusmor til fem havde hun et godt udgangspunkt. Og til at startet med var bogen også bare tiltænkt børnene derhjemme.

Der blev lagt kræfter i projektet. Elisabeth både skrev og malede illustrationer og langsomt, med børnenes hjælp, støtte og kritik, blev Økomusen skabt.

Resten af kandidatuddannelsen blev brugt på at dykke ned i didaktisk børnelitteratur med udgangspunkt i Økomusen. Det gik ret hurtigt op for Elisabeth, at emnet ikke bare er noget man skriver om, uden at være bevidst om de etiske dilemmaer, der ligger i, at involvere små børn i diskursen om klima og bæredygtighed.

Sparring hos børne- og familieforsker

Elisabeth fik kontakt til børne- og familieforsker Per Schultz Jørgensen , som hun interviewede i forbindelse med sit speciale.

Interviewet udviklede sig til sparring med en efterfølgende mailkorrespondance. Med hans hjælp kom der retning på fortællingen om Økomusen og Elisabeth fik forståelse for det knivsæg forældre, pædagoger og lærere balancerer på, når de skal formidle et så omfattende og indgribende emne som jordens ændrende klima.

Bogen blev udgivet i februar 2023 på Wadskjærs Forlag.

Udkom som lydbog

Lydbogen blev uploadet d. 25. december 2023 og så er det gået hurtigt!

På Mofibo har Økomusen fået en overordentlig god modtagelse. Så god, at den efter at have været i luften i under en måned nu er blevet shortlistet til Mofibo Awards.

“At min lille Økomus er blandt de 15 udvalgte, sammen med store anerkendte forfattere fra store forlag. er meget mere end jeg turde drømme om, da jeg sad der for tre år siden og Økomusen sprang ud af min pensel” slutter Elisabeth Broby Reppel.

Elisa 2

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…